Ingressen a la presó dos dels tres detinguts per subministrar droga al narcopís

Un dels processats acudia tot sovint a l’habitatge del carrer del Pui i repartia estupefaent com qui dóna caramels mentre que l’altre empresonat tenia molta relació amb la llogatera del pis

Agents de policia escorcollant un dels pisos relacionats amb la segona remesa de detencions del 'cas Redbull'.
Agents de policia escorcollant un dels pisos relacionats amb la segona remesa de detencions del 'cas Redbull'.
Dos dels tres detinguts acusats de ser els integrants de la cèl·lula de subministrament de drogues del narcopís desmantellat la setmana passada al carrer del Pui d’Andorra la Vella han ingressat aquesta nit al centre penitenciari. Per separat i a diferent hora, un dels arrestats de 47 anys i el de 27 han passat durant la tarda d’aquest dimecres a disposició judicial i la batlle que instrueix la denominada ‘Operació Redbull’ els ha processat i n’ha ordenat el seu empresonament provisional.

Els arrestos derivats de l’entrada a l’habitatge del carrer del Pui i de la roda de declaracions efectuades amb diversos menors entre dimecres i divendres de la setmana passada es van produir entre dilluns i dimarts. De fet, el tercer dels detinguts, un altre home de 47 anys, va recuperar la llibertat dimarts a la nit després de passar a disposició judicial. Les fonts consultades, però, no han pogut concretar en quina situació van quedar després de respondre davant la instructora, però sí que han assegurat que el seu rol en l'entramat era molt menys destacat que el dels altres dos.

El tercer arrestat va quedar en llibertat dimarts a la nit després de respondre davant la batlle que instrueix la denominada 'Operació Redbull'

El que és clar és que tant l’home que diversos dels implicats en la xarxa ‘Redbull’ consideraven el principal abastidor del narcopís com el més jove dels tres arrestats darrers han ingressat al centre penitenciari aquesta nit. El primer té nombrosos antecedents penals per fets similars, és a dir, per delictes contra la salut pública. I no és la primera vegada que entra a la presó, fins i tot hauria tingut segons les fonts alguna que altra sentència ferma condemnatòria. En aquest cas, en més d’una i dues ocasions acudia al pis del Pui i repartia droga com qui repartia caramels entre els ocupants que tot sovint hi havia en gran nombre al domicili.

L’altre empresonat avui tindria una gran vinculació amb la llogatera del pis i fins aquest vespre única empresonada pel cas. Les diverses fonts consultades han assegurat que a banda de la investigació realitzada abans que dimecres esclatés l’operació, haurien estat de molta rellevància les dades aportades per la segona major d’edat detinguda la setmana passada i que roman ingressada per ordre judicial encara que no en règim de reclusió a l’àrea d’hospitalització de salut mental. Aquesta noia, de 23 anys, pateix diverses trastorns i fortes addiccions.

Les fonts consultades han explicat que feia uns tres mesos que s’estava analitzant el cas del pis del carrer del Pui. I que la batussa del 23 de desembre va fer accelerar la situació i la judicialització de tot plegat perquè a partir d’aquell moment els principals responsables de l’organització, si es pot considerar així -de fet, els investigadors així ho qualifiquen i també així es tipifica a nivell judicial atès que la instrucció l’ha assumit una batlle especialitzada en crim organitzat-, eren conscients que s’estava a sobre d’ells.

Comentaris (1)

Trending