La fiscalia veu indicis de delicte en l’actuació del metge de Salita

Ja ha remès el dossier aportat pel Govern a la batlle que instrueix una altra denúncia contra diversos responsables de la residència privada escaldenca

La fiscalia recorrerà contra l\'alliberament de l\'empresari que va envestir expressament el soci amb el cotxe
La fiscalia recorrerà contra l\'alliberament de l\'empresari que va envestir expressament el soci amb el cotxe
La fiscalia ha remès a la batlle que instrueix des de fa un cert temps una querella contra diversos responsables del centre geriàtric Salita el dossier aportat pel Govern en relació amb l’actuació protagonitzada pel metge de referència de la residència. El ministeri públic considera que hi ha indicis de delicte en el comportament del facultatiu per la sobremedicació que prescrivia per a diversos dels usuaris i residents del centre.

La instrucció judicial està avançant molt lentament i ara s’hi han afegit els elements apreciats per l’executiu, que a principi del mes d’octubre va posar en coneixement de la fiscalia les irregularitats que ell havia pogut detectar en el marc de la inspecció oberta al centre per avaluar el funcionament de la residència gestionada per la multinacional DomusVi. L’informe governamental insinuava negligència o mala praxi del facultatiu, que no és la primera vegada que és investigat pel seu comportament.

De fet, i segons que ha admès el Govern recentment, l’actuació mèdica és el nucli essencial de les irregularitats detectades a Salita i, com a mínim, el punt de partida de l’expedient que es va obrir i que ja està provisionalment tancat, en espera de les al·legacions de la firma que té la gestió del centre. Algunes altres de les anomalies s’han anat resolent a mesura que ha anat avançant el treball d’anàlisi dels experts ministerials -Afers Socials és qui va obrir l’expedient- i dels professionals externs consultats.

De fet, poc després de l’obertura de l’expedient el Govern ja va convidar la direcció del centre a apartar el metge. I es va donar per fet que aquest pas s’havia donat. Finalment, l’executiu va haver d’exigir per carta que s’apartés el facultatiu. El centre va enviar una carta als familiars dels usuaris el 26 de setembre comunicant-los que el metge en qüestió ja no exercia a la residència. I va justificar la decisió no pas per les suposades males praxis sinó per la pressió mediàtica existent.

Ja feia molts mesos que familiars d’una resident havien presentat una querella contra el director, el metge i algunes infermeres perquè la dona s’havia fet diferents fissures en algunes costelles producte de diverses caigudes. La família de la dona va descobrir que les caigudes havien estat producte, justament, de l’excés de medicament prescrit, i contraindicat per a persones de certa edat. La mateixa situació s’hauria repetit en altres residents.

Etiquetes

-

Relacionat

Tancat l’informe sobre les anomalies detectades a la residència Salita
-

Relacionat

L’auditoria sobre la situació a la residència Salita s’allarga per la seva complexitat
-

Relacionat

Govern porta a la fiscalia el metge de la sobre medicació a la residència Salita
-

Relacionat

DomusVi manté un sepulcral silenci sobre les anomalies a la residència Salita

Relacionat

Govern valora 'intervenir' la residència Salita si la propietat "no reacciona"
-

Relacionat

El geriàtric investigat va incomplir el compromís d’apartar el metge de la sobre medicació
-

Relacionat

El SAAS va fer fora el metge de la sobre medicació per assetjar una reclusa
Una imatge de la façana exterior de la residència per a la gent gran que està sent analitzada amb lupa.

Relacionat

Investiguen un metge per sobre medicar usuaris d’una residència geriàtrica

Comentaris (4)

Trending