L’auditoria sobre la situació a la residència Salita s’allarga per la seva complexitat

L’administració busca com resoldre les mancances que presenta el centre geriàtric sense haver-ne de prescindir i sense que afecti els usuaris

-
-
La “complexitat”, com ho han definit diverses fonts, de l’elaboració de l’auditoria sobre la situació de la residència geriàtrica Salita fa que s’estigui allargant més del compte. Les mancances que presenta el centre estarien més que detectades. La qüestió complicada, però, és la cerca i implementació de solucions. I més que l’anàlisi de la situació en sí, el que està costant, segons algunes fonts, és l’adopció de mesures per part de l’administració.

Tot plegat s’emmarca en l’expedient administratiu que es va obrir al centre privat escaldenc arran d’algunes queixes de familiars d’usuaris sobre l’atenció que rebien i les lesions que en alguns casos havien patit. Això va portar, en primer terme, a ‘descobrir’ la sobremedicació que indicava el facultatiu de capçalera de la residència, que després d’un estira-i-arronsa va ser apartat. L’administració es va haver de posar seriosa en aquesta qüestió i va acabar portant el metge a la fiscalia.

Però més enllà d’això s’haurien detectat, en el marc de l’expedient obert pel ministeri d’Afers Socials, d’altres deficiències i fins i tot un forat econòmic important. Això ja quedava reflectit en unes conclusions preliminars d’un informe que es va encarregar a uns experts francesos. Davant de les dificultats que passaria el centre, fins i tot el SAAS estaria advertit que potser en algun moment caldrà que hi doni un cop de mà.

I aquí rau la dificultat. L’administració no pot prescindir de cap manera del centre perquè, amb mancances i limitacions, dóna servei i atén algunes desenes de persones grans. Qualsevol mesura que s’adopti ha de tenir en compte que no afecti en cap cas els usuaris i trobar la fórmula per fer-ho possible no és evident ara per ara, segons les diverses fonts consultades. L’administració també va amb pes peus de plom en ser un centre privat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending