DomusVi manté un sepulcral silenci sobre les anomalies a la residència Salita

El grup internacional es limita a assegurar que aplica al geriàtric escaldenc “els estàndards de qualitat” que a la resta de centres que té a Espanya, França, Portugal i l’Amèrica Llatina

-
-
El grup internacional DomusVi, que té en concessió i gestiona la residència Salita d’Escaldes, manté un sepulcral silenci en relació amb l’expedient que el ministeri d’Afers Socials li té obert per les deficiències detectades al geriàtric. L’empresa sols es limita a assegurar que aplica al centre escaldenc els mateixos “estàndards de qualitat” que té implementats a la resta de residències del grup.

El geriàtric escaldenc forma part de la xarxa de residències que DomusVi té a Espanya. El grup té quatre divisions diferents: l’espanyola, una de francesa, una tercera a Portugal, que està en creixement, i, finalment, un quart bloc a l’Amèrica Llatina. En tots els centres del grup, segons les fonts oficials consultades, hi ha implantat un mateix model de funcionament. La propietat de l’immoble escaldenc no té res a veure amb la gestió assistencial, que és la que està qüestionada. I d’aquesta gestió se n’encarrega directament DomusVi.

Les fonts oficials consultades han assegurat estar al corrent de l’expedient sancionador en curs i, també, d’alguns contactes que hi ha hagut entre els tècnics responsables de la supervisió o el tractament de les inspeccions que s’estan fent i representants de l’empresa explotadora de la residència. Però més enllà d’això no volen fer cap posicionament públic; asseguren que tampoc ho faran quan es tanqui l’expedient sigui en el sentit que sigui.

La instrucció de l’expedient està en una fase molt avançada i els experts francesos als quals se’ls va encomanar una anàlisi en profunditat i global de la gestió assistencial de l’equipament ja haurien remès unes primeres conclusions provisionals que confirmen les anomalies i la necessitat que els gestors facin una injecció de capital important per poder assolir els paràmetres que l’administració andorrana exigeix. Salita, tot i ser privada, ofereix places públiques arran dels convenis corresponents.

Més enllà de la qüestió assistencial, també hi ha el tema estrictament mèdic. Finalment, i després de l’advertència feta des del Govern, es va acabar apartant i acomiadant el facultatiu que s’havia detectat que sobre medicava els usuaris del centre. Aquí hi van intervenir directament els responsables de DomusVi ja que la direcció andorrana del centre va incomplir el pacte acordat amb els inspectors. Finalment, DomusVi va posar per escrit que el metge en qüestió no tornaria a exercir a Salita i se’l va fer fora. El cas encara no està tancat a nivell de responsabilitats.

Etiquetes

Comentaris

Trending