Tancat l’informe sobre les anomalies detectades a la residència Salita

Govern explica que la irregularitat principal era la sobremedicació als usuaris del centre i assegura que “hi ha molta tranquil·litat” des que es va apartar el facultatiu

-
-
L’expedient obert per les irregularitats a la residència privada Salita ja s’ha tancat i s’ha tramès a DomusVi, la multinacional que explota el centre escaldenc. Malgrat que l’estudi elaborat per uns experts francesos pot ser ara objecte de les al·legacions dels gestors de l’equipament sociosanitari, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha reconegut que la principal anomalia detectada ha estat la sobremedicació als usuaris i que el fet que aquesta qüestió estigui judicialitzada i el facultatiu apartat “ens dóna molta tranquil·litat”.

Martínez Benazet ha explicat que l’informe elaborat és el resultat de l’àmplia inspecció que s’ha fet a Salita, i que va tenir el seu origen, essencialment, en la mala prescripció de fàrmacs. Mentre s’ha anat instruint l’expedient, els rectors del centre ja han anat introduint millores. A banda d’això, es va fer fora el metge que prescrivia els medicaments després que el Govern ho exigís. Inicialment, la direcció de Salita havia fet cas omís als primers advertiments des d’Afers Socials, que és qui va incoar l’expedient.

L’informe provisional, s’ha dit, pot ser objecte d’al·legacions per part de DomusVi. Per aquest motiu, el titular de Salut, que s’ha referit a la qüestió, s’ha estimat més “no avançar res” respecte la resta de deficiències detectades, que es considera, però, que es podran solucionar en un termini de temps raonable i no obligaran a adoptar mesures extraordinàries. El que sí que ha deixat clar Martínez Benazet, tal i com al seu dia ja va avançar l’Altaveu, és que s’ha posat en coneixement de la fiscalia la presumpta negligència o mala praxi mèdica.

El ministeri públic haurà d’avaluar si el comportament del metge, la suposada decisió d’administrar als residents més medicament del que suposadament els pertocava o, almenys, d’administrar-los fàrmacs que no estan recomanats per gent gran, té un abast delictiu. Més enllà del tema mèdic, DomusVi hauria de fer un esforç per dotar de més recursos econòmics el centre si no vol endinsar-se en problemes més greus.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending