El geriàtric investigat va incomplir el compromís d’apartar el metge de la sobre medicació

Inspectors francesos han avaluat la residència i estan apunt d’emetre el seu informe de conclusions; a banda el cas del facultatiu és molt probable que acabi arribant a la fiscalia

-
-
Quan poc abans de l’estiu el ministeri d’Afers Socials va obrir l’expedient administratiu a la residència de la gent gran provada d’Escaldes, en detectar les presumptes greus anomalies en què hauria incorregut un dels metges que tractaven els usuaris, els inspectors van convenir amb la direcció del centre que el facultatiu, que llavors estava de vacances, ja no es tornaria a incorporar al seu lloc de treball. L’administració va donar per fet que se l’apartava. Fins aquests darrers dies, que s’ha descobert que, pel que fos, el doctor continuava actuant al centre, segons fonts de l’administració.

No és clar si aquest incompliment, que es pot atribuir directament a la direcció, suposarà algun tipus d’agreujant al cas. El que sí que és clar que aquest dimecres mateix, representants del grup internacional Domus, al qual pertany el geriàtric Salita, van ser al Principat per avaluar la situació amb responsables de la instrucció de l’expedient i van posar per escrit ara ja el compromís ineludible que el facultatiu que està investigat per la suposada sobre medicació d’interns del centre no tornarà a posar els peus, almenys ara per ara, a la residència. El compromís és ineludible des d’avui, segons les fonts.

La legislatura passada el mateix centre ja va ser objecte d'un altre expedient; des que es va incoar el que està ara en curs no s'haurien permès nous ingressos

L’expedient en curs el va posar en marxa l’actual executiu, però ja al mandat passat el centre va ser focus d’una altra investigació. Entre un cas i l’altre, s’ha revisat de dalt a baix l’equipament. Fins i tot inspecció de treball hauria parlat un per un amb pràcticament tots els empleats per saber exactament les condicions laborals de què disposaven. L’expedient és ampli i s’està fent amb tota la celeritat que és possible, però sense deixar res per lligar. De fet, i perquè no hi hagués dubtes sobre l’objectivitat de la investigació sociosanitària, són uns experts francesos els que estan duent a terme els punts crucials de la inspecció.

L’expedient, d’una banda, està pendent de tancar-se a l’espera de l’informe de conclusions finals d’aquests inspectors francesos. Des del vessant mèdic, l’administració està pendent de la resposta del Col·legi de Metges. Vist el comportament i la suposada mala praxi que hauria protagonitzat el facultatiu implicat, es va sol·licitar al col·lectiu professional que emetés el seu pertinent criteri o informe per incorporar-lo en el conjunt de l’expedient. Al marge, les fonts consultades no descarten que el cas concret de l’actuació del metge acabi posant-se en coneixement de la fiscalia perquè analitzi un eventual comportament dolós o negligent.

Les fonts consultades no han pogut precisar quin abast i conseqüències pot arribar a tenir l’expedient. Sí que han explicat que des que es va incoar l’expedient ara en curs no hi hauria hagut d’haver nous ingressos. D’aquí que s’obrís una nova planta al Cedre per poder donar servei a les necessitats assistencials. Ara mateix, l’atenció sociosanitària no podria prescindir, han indicat les fonts, de les places que atén la residència Domus Salita. Una altra cosa és que s’obligui a redreçar el rumb del geriàtric sí o sí.

Comentaris (1)

Trending