Govern valora 'intervenir' la residència Salita si la propietat "no reacciona"

Els informes analítics que s’estan duent a terme detecten mancances molt notables en la gestió assistencial del centre

El Govern té sobre la taula la possibilitat d’acabar ‘intervenint’ la residència geriàtrica Salita d’Escaldes. No és la primera alternativa. Però sí que és una opció que, a més a més, la normativa vigent contempla. Encara que el centre és privat, té places d’oferta pública, rep suport de l’administració i, en conseqüència, aquesta pot supervisar i exigir certs nivells de qualitat assistencial. Les conclusions prèvies dels informes que Afers Socials ha encomanat ja revelen anomalies més que notables a nivell de gestió.

Ja no es tracta del vessant mèdic, que s’ha deixat de banda momentàniament almenys des que es va apartar de forma definitiva el facultatiu que sobre medicava els usuaris -cal veure, però, si hi va haver deixadesa per part de la direcció del geriàtric pel fet de no haver actuat abans que se l’obligués a fer-ho-, ja es tracta d’una qüestió de gestió. De recursos. Les fonts consultades, properes al sector residencial, han explicat que els informes encomanats, i sobretot els encarregats a uns experts francesos, no estan acabats del tot, però sí que el treball d’anàlisi està molt avançat i evidenciaria deficiències, per exemple, a nivell comptable.

De fet, segons les fonts consultades, hi hauria un forat econòmic que s’acosta al milió d’euros. Si l’informe definitiu es confirma, com tot apunta que serà, s’exigirà a la propietat que redreci la situació. Salita forma part del grup internacional, majoritàriament implantat a Espanya, DomusVi. Quan s’escaigui, es demanarà als responsables del grup que estableixin un pla de redreçament del geriàtric que hauria de passar per una injecció financera important. Qualsevol moviment serà supervisat pel Govern. Aparentment, l’executiu fixarà un termini, pactat amb la propietat, per anar resolent la situació.

Les fonts consultades han assegurat que el forat econòmic no hi ha dubte que està afectant la gestió assistencial, i això acaba repercutint sobre la qualitat del servei que perceben els usuaris. En el marc del pla de redreçament que amb gairebé tota seguretat s’imposarà a la propietat, i en funció de la disponibilitat i predisposició d’aquesta, no es descarta que s’imposi un administrador públic. La residència continuaria treballant amb els mecanismes privats establerts però sota el control directe d’una persona delegada expressament pel Govern.

-

Relacionat

El geriàtric investigat va incomplir el compromís d’apartar el metge de la sobre medicació
-

Relacionat

El SAAS va fer fora el metge de la sobre medicació per assetjar una reclusa
Una imatge de la façana exterior de la residència per a la gent gran que està sent analitzada amb lupa.

Relacionat

Investiguen un metge per sobre medicar usuaris d’una residència geriàtrica

Comentaris (18)

Trending