La federació deixa clar als clubs de futbol que no els cedirà diners del programa Hattrick

La UEFA ha repartit 100.000 euros entre les entitats de primera divisió i ha avançat l’aportació que fa per compte dels jugadors que cedeixen a les seleccions nacionals

-
-
La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha deixat clar als clubs del Principat que no té cap intenció de cedir-los ni un cèntim d’euro dels diners que la UEFA atorga a l’ens federatiu en el denominat programa Hattrick. A la FAF li pertoquen 4,3 milions que, l’organització europea desbloquejarà abans del que era previst, i algunes entitats esperaven rebre’n alguna part, segons va quedar palès durant una reunió telemàtica realitzada fa uns dies.

La FAF ha deixat clar aquest dissabte a través de diversos canals que “no pot destinar cap percentatge d’aquesta subvenció a aquesta causa, ja que actualment té projectes i infraestructures en construcció, tal com passa també a altres federacions”. Aquesta causa es refereix al fet que la UEFA permet, de manera excepcional, que una part dels diners del programa Hattrick, pensat per finançar projectes i infraestructures, es pogués destinar a pal·liar l’impacte patit per les federacions a causa de la crisi de la Covid-19.

Durant la reunió esmentada, els dirigents federatius van explicar als responsables dels clubs que es podien arribar a acollir als ERTOs, malgrat que diferents fonts han assegurat que la crisi del coronavirus no està causant cap dany a les entitats -“si hi ha qui té problemes és per la mala gestió precedent”, han remarcat els consultats- però en cap cas es va exposar que la FAF rebria uns diners a l’avançada de la UEFA i que es podien destinar a finalitats diferents a la de finançar infraestructures.

No obstant això, en el comunicat oficial, la FAF assegura que “entén que si es redistribuïssin part d’aquests diners a l’impacte del Covid-19, el problema sorgiria a l’hora de finançar la totalitat dels costos de les infraestructures que té ja en marxa i aparaulades amb la UEFA i el programa Hattrick”. En aquest sentit, però, les fonts consultades han recordat que els diners que vindran de  Nyon (Suïssa) tampoc han de poder servir per “tapar els forats derivats de l’’Operació Cautxú’”.

En qualsevol cas, no només la federació rep diners a l’avançada. També els clubs han rebut abonaments anticipats de la UEFA. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que la UEFA a repartit 100.000 euros entre els clubs de primera divisió del país i també ha avançat els diners que perceben els clubs per cedir jugadors a les seleccions. En el cas dels clubs andorrans, en conjunt, això vol dir uns 730.000 euros. En la majoria de casos, els clubs tenen pactat amb els jugadors que aquests diners els els entreguen a ells.

Etiquetes

Comentaris

Trending