La direcció del SAAS accepta tractar la problemàtica laboral al Cedre i el comitè d’empresa torna a la taula

El grup de treball creat per tirar endavant el procés de transformació del centre sociosanitari celebrarà la darrera reunió la setmana que ve 

Al Cedre ja no hi ha més capacitat per a nous contagiats de coronavirus.
Al Cedre ja no hi ha més capacitat per a nous contagiats de coronavirus. ARXIU
La direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha acceptat tractar amb el comitè d’empresa la problemàtica laboral al Cedre. D’aquesta manera, els representants dels treballadors han anunciat que tornen a la taula de treball sobre la implementació del nou model d’atenció centrat en la persona (ACP) al centre sociosanitari. Només queda una reunió, la setmana que ve, d’aquest grup de treball.

El mal ambient al Cedre sembla més que evident després que la direcció del SAAS hagi admès que cal abordar la problemàtica. Fonts properes al personal han assegurat que el que ha canviat és que la direcció de la parapública ha baixat del burro en relació amb debatre (o no) sobre el clima i les condicions laborals. De fet, el comitè d’empresa, quan va integrar algun dels seus membres al grup de treball, donava per fet que la qüestió laboral seria tractada i s’ha trobat que en les reunions només es tractava de l’ACP i s’ha evitat parlar dels aspectes relacionats amb la situació del personal.

Per aquest motiu, aquest dimecres el comitè d’empresa va anunciar que s’aixecava de la taula. I s’aixecava just el dia abans que es posés en marxa la prova pilot de l’ACP a la tercera planta del Cedre. La reacció de la direcció del SAAS no s’ha fet esperar i en un comunicat ha informat que el grup de treball té planificada una última reunió la propera setmana a la qual, finalment, els representants del comitè d’empresa, han decidit assistir. Igualment la propera setmana tindrà lloc una reunió entre la direcció i els delegats del personal.

El malestar s’ha incrementat aquests darrers dies atès que la direcció del SAAS ha comunicat sense respectar suposadament els mínims legals en molts casos les reubicacions que es desprenen de la posada en marxa de l’ACP. Els professionals que s’acullen a la prova pilot ho fan de manera voluntària. Però això comporta uns canvis en cascada decidits per la direcció i que estan sent comunicats amb menys d’una setmana de temps, fet que ha comportat que s’augmenten l’enuig, almenys, d’una part important de la plantilla del Cedre.

 

-

Relacionat

El comitè d’empresa del SAAS explota pel tracte que rep el personal del Cedre
-

Relacionat

Terceravia vol tenir clar els perfils de les persones que dirigeixen l’hospital i el Cedre
-

Relacionat

Guerra postal (i de coordinadores) al Cedre
-

Relacionat

Govern contracta una assessora per 'pacificar' el Cedre i ajudar a implantar el nou model
La coordinadora actual del Cedre, Mercè Escrig, al centre, entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i diversos responsables del SAAS.

Relacionat

El SAAS tanca l’expedient a la coordinadora del Cedre sense cap sanció
-

Relacionat

Personal del Cedre acusa la direcció del SAAS d’amenaces

Comentaris

Trending