El SAAS tanca l’expedient a la coordinadora del Cedre sense cap sanció

L’informe de l’organisme que gestiona els equipaments sanitaris del país conclou que no s’ha pogut constatar de forma fidedigna cap irregularitat o comportament inadequat d’Escrig

La coordinadora actual del Cedre, Mercè Escrig, al centre, entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i diversos responsables del SAAS.
La coordinadora actual del Cedre, Mercè Escrig, al centre, entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i diversos responsables del SAAS.
El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha tancat l’expedient informatiu obert a la coordinadora del Cedre, Mercè Escrig, arran de la carta feta per un grup d’infermeres del centre. L’informe conclou que no s’ha pogut constatar de forma fidedigna cap irregularitat o comportament inadequat d’Escrig que justifiqui l’obertura d’un expedient disciplinari. En conseqüència dóna per tancat aquest capítol. Més encara quan un altre grup de professionals del centre sociosanitari va informar el la direcció del SAAS i el ministeri de Salut en un sentit oposat a l’inicialment denunciat.

En un comunicat, el que sí que reconeix el SAAS és que en el procés de transformació en què es troba el Cedre, apostant per una atenció centrada en la persona, “s’han evidenciat problemes de comunicació i de relació” i per aquest motiu ja s’haurien endegat “tota una sèrie d’accions per millorar la comunicació i per recollir les diferents sensibilitats”. El grup de treball creat per tirar endavant el procés de transformació al centre ja porta diverses setmanes funcionant regularment. Les conclusions d’aquest grup, junt amb l’opinió d’un assessorament extern, s’utilitzaran pel disseny de la implantació definitiva del nou model.

La resolució de l'expedient no s'havia comunicat aquest matí ni al personal ni als familiars dels usuaris del centre sociosanitari. Que no hi hagi expedient disciplinari a Escrig, però, no vol dir que més endavant no hi pugui haver canvis en la coordinació del Cedre. Les fonts consultades han assegurat que en el marc del treball que s'està fent es pot arribar a concloure que és millor que el lideratge del centre l'assumeixi una altra persona. Però d'aquí a adoptar-se aquesta decisió, segons les fonts, encara falten dies.

Fonts properes al ministeri han garantit que en el grup de treball que està analitzant mesures per millorar el funcionament del Cedre hi ha representats totes les faccions internes, que fonamentalment responen a l'antiga residència Solà d'Enclar i a l'històric Cedre, que es van acabar fusionant. El ministeri de Salut vol contractar un assessor extern per tal que facin un diagnòstic sobre el clima laboral i perquè contribueixi a la implantació de l'atenció centrada en la persona.

 

Comentaris (7)

Trending