Govern contracta una assessora per 'pacificar' el Cedre i ajudar a implantar el nou model

L'especialista en gent gran i docent, Montserrat Alsina assumirà la feina fins el pròxim mes de juliol

-
-
Montserrat Alsina Altimiras ha estat contractada pel Govern per ajudar en les tasques d’acompanyament en la implantació del model d’atenció centrada en la persona al Centre Sociosanitari El Cedre. Alsina és infermera especialitzada en gent gran, docent de la Fundació Ciudados Dignos i va ser directora de la residència geriàtrica Laia de Mataró.

Montserrat Alsina s'ocuparà del model d'atenció centrat en la persona però tambe d'analitzar el clima laboral del centre i aportar possibles solucions. Desenvolupa la seva feina des d'aquest mateix mes. L'objectiu del Govern era contractar una persona amb experiència, especialment perquè dona molta importància al canvi de model i també a la millora de les condicions dels treballadors.

El nou model es basa en canviar el concepte de clínica per un lloc on resideixin persones que tenen diferents graus de dependència. A partir d'ara es passarà visita per aquelles persones que tinguin problemes per desplaçar-se per la seva habitació i la resta aniran a la consulta del metge quan els hi convingui.

Aquest mateix mes, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va tancar l’expedient informatiu obert a la coordinadora del Cedre, Mercè Escrig, arran de la carta feta per un grup d’infermeres del centre. L’informe conclou que no s’ha pogut constatar de forma fidedigna cap irregularitat o comportament inadequat d’Escrig que justifiqui l’obertura d’un expedient disciplinari.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending