Absoltes les dues treballadores de l’escola Meritxell per manca d’indicis de maltractament

La fiscalia considera desvirtuades totes les acusacions després d'un judici de deu hores amb dos recessos i retira tots els càrrecs

Façana de la Seu de la Justícia.
Façana de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Aquest dimecres s’ha celebrat un judici de deu hores a dues treballadores de l’escola Meritxell acusades de realitzar maltractaments a dos nens del centre entre el 2013 i el 2014. Estaven acusades de propinar bufetades i dutxar els infants amb aigua freda, arrossegant-los fins al lavabo quan tenien un brot fruit de la seva discapacitat. Les dones han defensat que les relatores dels incidents tenen problemes personals amb elles arran d’algunes discussions en l’àmbit laboral i cap dels companys de feina ha donat credibilitat a les acusacions. La fiscalia no ha trobat cap indici de delicte i ha retirat l’acusació.

Les treballadores han afirmat que sí que van haver de fer contencions per evitar, sobretot, autolesions per part dels infants, però asseguren que mai han tractat amb violència els nens que cuidaven i argumenten que estan sent acusades per problemes personals i de treball. Hi ha concretament dues persones, una que pertanyia al personal de neteja d’una empresa externa i una altra que treballava amb elles, que han descrit avui els maltractaments per part de les auxiliars als infants, però les seves versions han tingut diverses diferències importants en comparació amb les que van realitzar a la Batllia l’any 2015.

L’acusació particular no ha recordat amb claredat fets determinants i, en alguns casos, ha admès que no tenia la certesa que les situacions fossin maltractament.

En aquest sentit, no han recordat amb claredat fets determinants i, en alguns casos, han admès que no tenien la certesa que les situacions fossin maltractament. A més a més, i pel que sembla, la dona que netejava culpava a les auxiliars del fet que l’empresa on treballava deixés de dur a terme tasques a l’escola i van tenir algunes diferències relacionades amb la neteja dels espais. Per la seva banda, la companya de feina va mantenir una relació sentimental amb un altre dels treballadors i també culpava a les implicades que la seva aventura es destapés i la seva parella oficial la deixés. Les dues persones que van fer les acusacions més greus el 2015, avui no han aparegut al judici, encara que amb una la policia l’ha intentat contactar de totes les maneres possibles.

Sala de vistes del Tribunal de Corts i del Superior.

Relacionat

Jutgen dues treballadores acusades de maltractar a nens de l’escola Meritxell

Cap dels companys de feina veuen possible que poguessin realitzar les accions en qüestió. Argumenten que les acusades són bones professionals, properes, afectuoses, tranquil·les i responsables amb la seva feina. “La nostra tasca és vocacional i no tothom té la capacitat per desenvolupar-la. És complicada, es pot interpretar erròniament amb facilitat i pot afectar la sensibilitat d’una persona que no està acostumada. Davant d’un brot dels infants, hem d’actuar ràpidament”, han declarat un dels testimonis. D’altra banda, han destacat que consideren molt complicat tindre la força física suficient per arrossegar els nens en qüestió, ja que tenen un temperament molt fort quan la situació es descontrola.

Tant els pares dels nens implicats com els d’altres residents de l’escola, lluny d’acusar les cuidadores, les ha defensat durant el judici. 

Un dels fets més destacables és que tant els pares dels nens implicats com els d’altres residents de l’escola, lluny d’acusar les cuidadores, les ha defensat durant el judici. Tots i totes han argumentat que els seus fills es fiquen molt contents davant la presència de les auxiliars. “Per al meu fill són dues tietes. Tinc total confiança en elles i em transmeten molta tranquil·litat”, ha subratllat una de les meres.

Davant els fets relatats per part de tots els testimonis, la fiscalia ha manifestat que tots els indicis han quedat desvirtuats i per tant han retirat l’acusació. Una de les treballadores s’enfrontava a dos anys de presó condicional i l’altra a divuit mesos, amb quatre anys de suspensió del seu exercici professional.

Comentaris (1)

Trending