El PS es posa les mans al cap amb els euroCovid

La consellera general Susanna Vela qualifica el dibuix de la moneda que vol homenatjar la gent gran de “desencertat” i de “mal gust” per la presència de fins a vuit coronavirus i avança que demanaran explicacions al Govern

Susanna Vela durant una comissió legislativa.
Susanna Vela durant una comissió legislativa. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

L’astorament que a les xarxes socials ha provocat el peculiar disseny d’una de les monedes d’euro commemoratives que editarà el Govern enguany, la que vol homenatjar la gent gran, també s’ha traslladat a la classe política. En concret, al Partit Socialdemòcrata. La consellera general Susanna Vela ha criticat el dibuix, amb fins a vuit representacions del coronavirus. El considera “desencertat” i avisa que estudiaran alguna acció per demanar explicacions a l’executiu.

El disseny de la moneda, una de les dues de col·lecció que es fabricaran aquest any seguint el que permet l’acord monetari -l’altra servirà per commemorar el centenari de la coronació de la verge de Meritxell-, ha generat un important rebombori a la xarxa. Són molts els internautes que han criticat o han mostrat l’astorament pel fet que en l’homenatge a la gent gran també hi ha apareguin vuit coronavirus. A Twitter, un dels que ha fet broma de l’afer ha estat el perfil de conya del germen, que compta amb prop d’un milió de seguidors.

Els dibuixos de coronavirus a la moneda commemorativa.

Relacionat

Els euroCovid incendien les xarxes

Al PS també s’ha rebut el disseny amb “sorpresa”. Vela lamenta que “hi ha una mica de mal gust, per dir-ho d’una forma políticament correcta”. Al seu entendre, “és desencertat”, ja que “si el que volien  era recordar persones que ja no hi són ja, es podia haver fet alguna cosa més simbòlica”. En canvi, entén que “ficar el virus allà i aquelles mans gairebé decrèpites” no és la millor fórmula.

Vela remarca que “no ens costa que s’hagi fet cap concurs per decidir el disseny”. També posa en relleu que, al cap i a la fi, aquesta idea ha acabat passant el filtre de l’executiu. “Govern li ha donat el vistiplau”, apunta. Per això, no es descarta que es puguin fer alguna acció parlamentària per mirar d’esclarir l’afer.

Les dues monedes commeoratives del 2021, dedicades a la coronació de Meritxell i a la gent gran.

Relacionat

Els euros andorrans commemoren la coronació de la verge de Meritxell i homenatjaran la gent gran

“Amb els companys no ens veiem fins dilluns i no hem parlat però potser sí que hem de demanar com es trien aquests dissenys i el procediment de l’emissió de les monedes”, ha avançat. La fórmula escollida podria ser a través d’una bateria de preguntes escrites, tot i que la decisió final es prendrà en la pròxima reunió amb la resta del grup parlamentari.

Comentaris (2)

Trending