Els euroCovid incendien les xarxes

El fet que les monedes commemoratives en homenatge a la gent gran portin dibuixats fins a vuit coronavirus ha astorat molts internautes, les reaccions dels quals varien entre la incredulitat i l’enuig

La idea era fer un homenatge a la gent gran després que hagi estat el col·lectiu més afectat per la pandèmia. La forma, però, no ha acabat de ser, potser, la més idònia. O més concretament, el dibuix. El dibuix de la moneda andorrana de dos euros commemorativa que es preveu distribuir enguany, ho volia reflectir. I ho ha fet amb un dibuix on també hi ha representacions del coronavirus, un fet que ha provocat un incendi a les xarxes socials.

Les flames digitals no han trigat gaire a encendre’ns des que el ministre portaveu, Eric Jover, fes públic el disseny de la moneda, de la qual es preveuen fabricar i distribuir fins a 70.000 exemplars. L’eix del dibuix representa la mà d’una persona jove agafant la d’un padrí. A sobre, però, envoltats d’una orla que també serveix per posar el nom d’Andorra, apareix la polèmica: fins a vuit coronavirus.

I les xarxes s’han fixat més en això que en la idea global d’homenatge cap a la gent gran. A Twitter són molts els usuaris que s’han posat les mans al cap. Amb més o menys humor, són molts els que han criticat el disseny que, queda clar, no ha fet el pes. Les reaccions van des de la incredulitat fins a un considerable enuig,  segons sigui l’internauta, tant del país com de l’estranger. Fins i tot, al tema s'ha referit el compte 'fake' del coronavirus, seguit per prop d'un milió de persones.

Clar que, a nivell comercial, la polèmica potser acaba sent beneficiosa. No es pot negar que serà una moneda bastant peculiar i, per tant, això pot atreure l’interès de molts col·leccionistes. Així, qui sap, ajudarà al fet que la seva venda sigui ràpida i, per tant, suposi uns considerables ingressos per a l’Estat.

Comentaris (3)

Trending