El MoraBanc tira de triples per aconseguir la segona victòria a l'Eurocup

Anota 12 cistelles de tres punts i s'imposa per 91-97 a la pista de l'Hamburg Towers alemany i Crawford és el màxim encistellador

Diagne i Di Leo durant el partit d'aquest dimarts.
Diagne i Di Leo durant el partit d'aquest dimarts. EUROCUP

El MoraBanc s'ha imposat a l'Hamburg Towers per 91-97 i ha aconseguit la seva segona victòria consecutiva a l'Eurocup. Els 12 triples han estat determinants en el triomf d'un equip que ha tingut Crawford com el seu màxim encistellador amb 21 punts i una gran eficàcia en els llançaments de tres.

El partit ha tingut un inici frenètic amb possessions curtes i tirs ràpids, amb Edigin anotant 5 dels 7 primers punts locals i el MoraBanc encistellant els seus tres primers llançaments de dos. Un triple de Paulí (7-13) ha fet que el tècnic alemany posés en pista dos dels seus millors jugadors –Homesley i Kotsar- que sorprenentment no havien estat en el cinc inicial. Noua i Nakic eren la referència ofensiva amb 9 i 5 punts respectivament i l’equip es mostrava més organitzat que l’Hamburg Towers.

Tot i això s'ha notat l’entrada de Caleb Homesley que va permetre que el seu equip agafés avantatge per primer cop en el partit (26-23) en un primer quart marcat per la superioritat dels atacs sobre les defenses, amb un percentatge molt alt dels tricolors en els tirs de dos (75%).

Homesley amb 8 punts consecutius ha mantingut el seu equip en el partit

L’inici del segon quart ha estat la repetició del primer, amb atacs curts, tirs ràpids i intercanvi de cistelles amb vuit punts consecutius d’un enxufadíssim Homesley (34-34). La rèplica la posava Miller-McIntyre amb 3 de 3 en tirs de dos i un triple de 2 intents en 6 minuts sobre la pista entre el primer i el segon quart. Entre Nakic i Crawford han tirat de l’equip per tornar a dominar a l’electrònic (36-41). El ritme ha afluixat, en part per les moltes de les 22 personals (12 Towers i 10 MoraBanc) amb tirs lliures. Nakic n’havia rebut 5 i en aquells moments era el jugador més ben valorat del partit (40-45). El matx ha entrat en els darrers minuts en una fase d’igualtat que ha trencat Hannah amb dos triples consecutius que han permès arribar al descans amb un esperançador (47-54) en un segon quart ben jugat pels tricolors amb un parcial de 21-29 i amb ritme d’arribar als 100 punts.

Els triples de Crawford han marcat el tercer quart

De fet un dels grans favorits de l'Eurocup, el Partizan de Belgrad en va haver d'anotar 106 per imposar-se en aquesta mateixa pista per 97 del seu adversari. Curiosament, el Towers va acabar el partit a la pista del Joventut amb només 56 punt per 73 dels badalonins. A la represa ha continuat el domini andorrà (59-68) amb els punts molt ben repartits entre tots els jugadors malgrat que el conjunt alemany ha apretat més en defensa. Els triples tricolors que en aquesta fase estaven en un percentatge del 50% (9 de 18) han trencat el mur amb un Crawford pletòric (4 de 6).

Però, els homes d'Ibon Navarro no aconseguien sentenciar (66-71) i podien comprovar, que com ells, l'Hamburg Towers no es rendeix. Tots dos equips no estaven gens encertats en els tirs lliures amb 15 de 24 i 8 de 14. El MoraBanc afrontava el darrer quart amb 5 punts de coll després que malgrat els triples anotés només 19 punts en el tercer. Crawford obria el marcador en els darrers 10 minuts (+7) i 4 punts de Babatunde Olomuyiwa obrien una escletxa (71-79) a manca de vuit minuts per al final. Pedro Calles, el tècnic local demanava temps mort per intentar redreçar la situació.

Quan més complicat estava el partit ha aparegut Jelinek amb 6 punts

Les instruccions han tingut el seu efecte i l'Hamburg s'ha acostat a un sol punt (79-80) amb sis minuts, una eternitat, per jugar quan ha aparegut Jelinek amb dos triples providencials que donaven aire al seu equip (81-86). El Towers encara no havia dit la seva última paraula i s'ha tornar a posar a només un punt. El partit anava cap a un final ajustat. En aquest tram el MoraBanc ha tingut més cap i més sang freda i ha recuperat l'eficàcia perduda en els tirs lliures de la mà de Miller-McIntyre (85-93) i la segona victòria a l'Eurocup al sac que no ha pogut evitar un darrer triple dels alemanys (89-93) neutralizat per una cistella de 2 de Clevin Hannah (89-95) i el partit sentenciat.

HAMBURG TOWERS (91): Jaylon Brown 2, Christen, 7, Hinrichs, Edigin 9, Hollatz 5 -cinc inicial-, Homesley 22, Kotsar 16, Meisner 8, McCallum 17, Zachary Brown, 1, i Di Leo. 20 de 31 tirs lliures; 19 de 35 de dos; 11 de 32 triples. 29 rebots, 6 ofensius. 25 faltes personals.

MORABANC ANDORRA (97): Hannah 13, Paulí 3, Nakic 11, Noua 9, Arteaga 2, -cinc inicial-, Diagne, Mille-McIntyre 17, Crawford 21, Olumuyiwa 6, Jelinek 10, i Morgan 5. 15 de 23 tirs lliures; 23 de 36 de dos; 12 de 29 triples. 39 rebots, 9 ofensius. 23 faltes personals.

Àrbitres: Shemmesh, Juras i Vallev.

Parcials: 26-25, 21-29, 21-19, 23-24.