Un FC Andorra de nou inoperant en atac paga molt car sortir adormit a Santo Domingo

Els tricolors encaixen el gol de la derrota tot just al minut 4 després d’un error de Pampín i després són incapaços, especialment al segon temps, de generar perill; malgrat tenir la pilota ho han fet amb un joc pla i sense idees

Pamín, durant una acció del partit.
Pamín, durant una acció del partit. FC ANDORRA

L’FC Andorra s’enfonsa cada cop més. L’equip tricolor ha sumat una nova derrota al camp de l’Alcorcón (1-0), aquesta especialment greu tant pel fet que es tracta d’un rival directe en la lluita per eludir el descens com per la forma. Els homes d’Eder Sarabia han pagat molt car el fet de sortir al camp adormits davant un rival que ha fet un inici de partit molt intens i ha aprofitat una badada de Pampín per marcar l’únic gol del duel. Aquest pecat se suma al ja habitual al llarg de tota la temporada: una inoperància ofensiva ja crònica, especialment al segon temps.

Ho havia advertit Mehdi Nafit, tècnic local: sortien per totes des de “l’escalfament”. I l’Alcorcón ho ha fet. Amb una intensitat i una pressió molt forta. I, en canvi, l’Andorra no ha semblat conscient del que hi havia en joc en el tram final del duel. Amb poca concentració i massa errades els primers minuts han tingut un conjunt local clarament superior.

I per acabar de complicar la situació, una badada de Pampín ha costat molt cara. El lateral ha volgut sortir en acció individual des de darrere en una acció que requeria ser més prudent i enviar la pilota lluny. I la pressió de Víctor ha servit al jugador local per robar-li la pilota. Un cop controlada, ha arribat fins a la línia de fons i ha cedit enrere perquè Javi Pérez afusellés Ratti. I això als 4 minuts de joc. Tocava remar a contracorrent, novament.

Amb el gol a favor, l’Alcorcón ha baixat pistonada i això ha permès el conjunt tricolor -avui amb samarreta vermella- començar a dominar més i a fer el seu joc. Durant bona part del primer temps, però, s’ha trobat un rival ben plantat i les úniques opcions que ha sabut crear el quadre tricolor han estat a pilota aturada. La primera, de Karrikaburu (17’), amb un cop de cap força desviat. Minuts després (27’), també en estratègica, Iván Gil ha penjat una bona pilota a l’àrea que ha connectat Lobete. L’esfèrica, però, ha marxat lleugerament desviada a l’esquerra de la porteria dels madrilenys.

Un instant del duel.

Segons passava el temps, l’equip tricolor anava agafant més confiança a l’hora de moure la pilota. I, també, trobant més espais. Ho ha fet Lobete, al 35’, que ha rebut una bona passada entre línies i s’ha quedat sol davant Annacker. Li ha picat la pilota per sobre del porter però quan semblava que es colaria a la porteria, Víctor ha arribat in extremis per refusar-la.

El domini dels d’Eder Sarabia ha continuat fins al descans, davant un rival que, en certa forma, semblava estar còmode defensant i esperant algun error per sortir a la contra. La darrera opció tricolor ha estat d’Iker Benito, amb un bon xut des del vèrtex dret de l’àrea que Anacker ha pogut refusar a servei de cantonada. El xiulet de l’àrbitre per marcar camí de vestuaris deixava la sensació d’un Andorra que havia estat millor durant bona part del primer temps, però que pagava car, justament, el petit tram inicial del duel, absolutament incomprensible per a un equip que es juga la permanència.

L’error, cert, no s’ha repetit al segon temps. L’Andorra ha sortit concentrat al camp i amb la clara intenció de continuar sent l’amo de la pilota i, lògicament, a buscar l’empat. Ho ha intentat Iván Gil, en el 53’, amb un xut llunyà marca de la casa que el porter local ha pogut salvar amb una bona intervenció.

Marsá salta per refusar de cap una pilota.

L’Alcorcón ja acceptava aquest guió. Entenia que si es defensava bé trobaria la seva opció en contres o bé aprofitant algun error en sortida de l’Andorra. L’ensurt ha arribat al 57’, amb el gol de Javi Pérez, anul·lat perquè quan Artola ha tocat de cap prolongant un servei de banda, el jugador local es trobava més avançat, decisió confirmada pel VAR.

A partir d’aquest ensurt, l’Andorra ha continuat tenint la pilota, però sense saber com fer mal al seu rival. Tocar i tocar, sí, però sense idees de com fer arribar l’esfèrica als homes més avançats per crear perill. Ni els canvis -entre altres ha debutat Pombo- han servit per canviar el joc massa pla d’un equip que ha encadenat el quart partit consecutiu sense marcar.

Un instant del duel entre Alcorcón i Andorra.

De fet, com s’ha dit, qui ha donat més sensació de perill ha estat l’Alcorcón amb les seves contres. L’equip madrileny, ben plantat, ha sabut esperar el seu moment per robar i muntar transicions ràpides que ha complicat molt la vida a la defensa tricolor. No les han sabut aprofitar i això he permès l’Andorra arribar amb vida fins al final. Amb vida, sí, però sense idees ofensives i sense cap ocasió per evitar una derrota que fa molt de mal.

I és que l’ensopegada, com s’ha dit, és davant un rival directe. I, a més, se suma a altres resultats. Ara mateix, la salvació ja queda a quatre punts. El panorama dels tricolors sembla, cada cop, més negre i evidencia que la setmana vinent no val cap altre resultat que la victòria en la visita al Nacional del Vila-real B.

FITXA TÈCNICA

Camp: Santo Domingo.
ALCORCÓN (1): Anacker, Mariano (Iker Bilbao,66’), Castro, Rivas, Quintillá, Javi Pérez, Eteki (Mosquera, 90’), Javi Lara (Juanma Bravo, 66’), Artola (Babin, 78’), Víctor, i Chiki (Jacobo, 78’).
FC ANDORRA (0): Ratti, Petxarroman, Pastor, Marsá, Pampín (Pombo, 75’), Jandro, Molina (Álvaro Martín, 62’), Iván Gil, Iker Benito, Lobete (Pablo Moreno, 75’) i Karrikaburu (Scheidler, 75’).
Àrbitre: Lax Franco (Múrcia). T.G. Iker Bilbao (71’), Artola (76’), Jacobo (94’) / Petxarroman (56’).
Gol: 1-0, Javi Pérez (4’).