El PS proposa crear una cèdula per contactar i informar els autònoms sobre les ajudes de Govern

Els socialdemòcrates reclamen més proactivitat i pedagogia per part de l'Executiu

Comentaris

El conseller general del PS, Jordi Font
El conseller general del PS, Jordi Font
Tot i valorar positivament l'esforç que es fa des de Govern per ajudar als autònoms i petites empreses, els socialdemòcrates creuen que cal un esforç perquè tots els empresaris puguin entendre fàcilment les seves possibilitats i fer els tràmits pertinents per accedir a les ajudes i afrontar la crisi de la COVID-19. "Les mesures estan molt bé però són tècniques i molt difícils d'entendre per gent que no és empresària, sinó obrers per compte propi" explica el conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata, Jordi Font.

Font ha volgut recordar que "a Andorra hi ha un reguitzell d'autònoms, que en realitat són autònoms accidentals, fruit de la crisi que ja van patir als darrers anys. Molts treballen per a un sol client i no entenen de comptabilitat ni de gestió, i molt menys de demanar crèdits als bancs”.

El PS alerta que, “si no muntem aquesta cèdula d'informació i actuem de manera proactiva, tots els autònoms i petits empresaris que es troben en aquesta situació quedaran al marge de les mesures de Govern. És Govern qui ha de portar a casa dels autònoms i petits empresaris aquestes ajudes, explicar que no és complicat, que se'ls pot ajudar i que se'ls ajudarà", ha apuntat Font. Els socialdemòcrates recorden que, tot i haver trobat solucions i maneres d'aprovar pagaments a base de crèdits, "Govern no ha posat sobre la taula ni un cèntim."

És per això que demanen una demostració de corresponsabilitat, destintat els 125 milions de liquiditat que té Andorra Telecom per poder pagar part dels salaris per evitar un trencament de la relació laboral. En aquest sentit, han aprofitat per diferenciar la seva proposta de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació: " L'ERTO implica que el contracte de treball es suspèn i es fa càrrec l'estat del salari. Amb la nostra proposta, l'Estat ajuda a pagar els salaris, garantint les relacions laborals”

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending