El PS pretén saber perquè l'administració recorre a empreses de treball temporal per contractar personal... que no acaba sent temporal

Comentaris

El PS pretén saber perquè l\'administració recorre a empreses de treball temporal per contractar personal... que no acaba sent temporal
El PS pretén saber perquè l\'administració recorre a empreses de treball temporal per contractar personal... que no acaba sent temporal

 

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol mirar de desemmascarar el Govern i les parapúbliques en relació al que podria ser un frau de llei en matèria de contractació de personal. Un i altres han recorregut els darrers anys i, en alguns casos com a mínim de forma sistemàtica, a empreses de treball temporal per així intentar no engreixar la nòmina de treballadors públics. En molts casos, fins i tot s’han enllaçat diverses contractacions, el que seria una clara vulneració d’un dels requisits fonamentals quan s’acudeix a les empreses de col·locació esmentada: que el treball per al qual s’ocupa la persona contractada sigui temporal. 

De fet, segons ha pogut saber l’Altaveu, com a mínim en el cas d’Andorra Telecom una situació com aquella per la qual s’interessen els representants del PS al Consell General ja es va portar fa un temps a la Justícia. Els socialdemòcrates estan amoïnats per la precarietat amb què treballen algunes de les persones que presten servei per l’administració pública, fins i tot, en alguns casos, saltant-se aquesta la legislació que tothom hauria de respectar escrupolosament i més encara els governants. 

En aquest marc, la consellera general Rosa Gili ha tramitat diverses preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit i mitjançant les quals vol conèixer quantes persones estan contractades a l’administració i a altres entitats públiques, com ara Andorra Telecom, FEDA, la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) o el Servei d’Atenció Sanitària (SAAS) via empreses de treball temporal. La formació continua, d’aquesta forma, recopilant informació sobre la situació dels empleats eventuals al sector públic, tot remarcant la preocupació per la “precarietat” en què es troben molts d’ells. En l’escrit entrat a tràmit a Sindicatura, Gili recorda que des de formació són “coneixedors de contractacions de personal via empreses de treball temporal (ETT) a les administracions i entitats públiques”. Per tant, “considerem necessari conèixer l’abast d’aquests contractes”. 

Així, i pel que fa a l’administració, la consellera general demana si hi ha persones que han estat contractades amb aquest sistema i, en cas de resposta afirmativa, reclama que es digui quantes i es desglossi la informació segons ministeri i departament. També es vol que es notifiqui “el nombre de contactes que se’ls hi ha fet, la durada de cadascun d’ells, si s’han prorrogat (...) i quantes renovacions se n’han fet”. La parlamentària també vol que s’expliqui “per quins motius es decideix contractar personal via ETT i d’acord amb quins criteris s’opta” per emprar aquesta fórmula o la de treballador eventual. 

Gili demana la mateixa informació per a la resta del sector públic estatal. Així, fa la petició en relació a Andorra Telecom, FEDA, el SAAS i la CASS, així com per a altres entitats públiques. La parlamentària escaldenca ha explicat que “volem tenir una panoràmica de la situació laboral” de totes aquestes persones. “Ens preocupa la precarietat de molts treballadors que estan fent feines importants amb durada llarga i contractes que no ens semblen correctes”, ha afirmat Gili, que avança la voluntat de tenir “idea de l’amplitud de les contractacions via ETT, començant per Govern i passant per la resta d’entitats públiques que les emprin”.

Comentaris

Trending