El PS considera cabdal que el comú d'Escaldes obtingui la majoria accionarial de Capesa

Comentaris

El PS considera cabdal que el comú d\'Escaldes obtingui la majoria accionarial de Capesa
El PS considera cabdal que el comú d\'Escaldes obtingui la majoria accionarial de Capesa

La candidatura del Partit Socialdemòcrata (PS) i independents liderada per Cèlia Vendrell a Escaldes proposa incrementar la participació actual del comú a Capesa, la societat responsable del servei, del 6% fins el 51% i gestionar diferent l’entitat perquè aquesta “pugui fer front al futur”. Vendrell ha exposat aquest dimarts les propostes del programa electoral destinades a garantir el subministrament d’aigua potable a la parròquia, una preocupació cabdal per a la ciutadania arran dels talls viscuts des del passat estiu. I una qüestió que per la seva formació i dedicació professional, la cap de llista socialdemòcrata escaldenca domina.

Els talls patits dels darrers mesos han evidenciat, a l’entendre de Vendrell, la necessitat de canvis importants a Capesa sense, això sí, que aquesta perdi la seva essència. “La nostra proposta va encaminada donar-li més recursos i a gestionar-la de forma diferent”, ha explicat la candidata socialdemòcrata. El primer pas, en cas d’assolir el consolat, seria incrementar el nombre d’accions que té la corporació. “Així garantim que la gestió es farà des del comú sense fer que Capesa deixi de ser el que és: una societat del poble i per donar servei al poble”, ha afirmat, a la vegada que ha apuntat que també garantirà el compliment de la Llei de competències vigent, que atorga al comú la responsabilitat de la captació, del tractament i de la distribució de l’aigua potable.

Vendrell ha xifrat el cost d’aquesta operació en uns 1,5 milions d’euros si es té en compte el preu de les accions al 2014. La injecció econòmica també permetria afrontar inversions claus per a la millora de la xarxa de distribució i també per preparar-la per als nous temps. “Volem dotar Capesa dels mitjans necessaris perquè pugui fer front al futur, perquè ens marqui un pla estratègic del que ha de ser l’aigua a Escaldes a vint o trenta anys vista”, ha comentat la cap de llista de la formació. Entre aquestes tasques, la candidata de PS Independents ha destacat la recerca de noves captacions d’aigua, la instal·lació d’estacions al riu Madriu per conèixer la pluviometria i si aquesta pot canviar per culpa del canvi climàtic o l’anàlisi de la capacitat per fer front a un increment d’usuaris o, en cas de necessitat, ajudar al subministrament a Andorra la Vella. Vendrell ha explicat aquestes propostes al costat de la captació d’aigua del riu Madriu, en un acte on ha estat acompanyada pels també candidats Naeko Yamamoto i Pere Bellido i per la consellera general Rosa Gili.

Comentaris

Trending