El pres de la fuga avortada demanarà al trasllat un cop sigui condemnat pels furts que van originar la seva detenció

José Luís Tribaldos està complint en l’actualitat pena ferma per l’intent de fugida que va protagonitzar l’octubre i per la qual se li va fer un judici ràpid

-
-
El pres que va protagonitzar, l’octubre passat, una fuga que va acabar sent avortada per la policia després de muntar un fort desplegament té intenció de demanar al trasllat a Espanya una vegada se’l condemni pels furts que li van suposar la seva detenció inicial al Principat. L’home, que ara compleix pena arran de l’intent de fugida, pretén que se l’enviï cap a un centre penitenciari de l’entorn de Barcelona per tenir més a prop família i amics.

José Luís Tribaldos va ser detingut acusat d’accedir de manera il·lícita i furtar en dos o tres establiments de restauració de la zona de Prada Ramon, a Andorra la Vella, l’estiu passat. Amb un ampli bagatge delictiu i penitenciari, va protagonitzar nombrosos conflictes a l’interior de la Comella, amb enfrontaments amb funcionaris i altres presos i, finalment, va fugar-se l’octubre passat, en una acció que va suposar un notable daltabaix al centre i que s’hagi hagut d’efectuar una auditoria de seguretat tant per avaluar responsabilitats com per revisar les mesures de seguretat.

El reclús ha explicat que la seva situació actual, al mòdul de penats, és millor, tot i que continua sent molt crític amb el comportament de molts dels funcionaris

El pres, tot contactant amb l’Altaveu després d’haver complert una sanció que el va privar de poder mantenir comunicacions amb l’exterior, ha explicat que la seva situació actual, al mòdul de penats, és millor, tot i que continua sent molt crític amb el comportament de molts dels funcionaris. Fonts penitenciaris han assegurat que se li ha imposat un estricte control dels fàrmacs que ha de prendre per fer front a les nombroses dolences, de tipus psíquic i infeccioses, que pateix.

Al mes d’abril, segons que ha explicat, finarà la pena que se li va imposar en un judici ràpid per l’intent de fuga. Espera que poc abans o poc després se l’hagi jutjat pels furts que el van portar inicialment a la Comella. I una vegada la condemna per aquesta causa sigui ferma, pensa sol·licitar el trasllat cap a Espanya, per on ha passat en nombrosos centres penitenciaris. De fet, l’home ha viscut mes anys entre reixes que fora d’elles, com a mínim des que és adult. Les seves addiccions el van portar a delinquir en nombroses ocasions.

Ha estat en diversos centres tant d’Andalusia -Tribaldos és nascut a Jaén- com de l’entorn de València, on es va traslladar de petit i on va créixer i té moltes de les amistats. També va estar una temporada a la denominada presó del Nord, a Burgos. De la presó valenciana de Picassent, fa una dècada llarga, assegura que ja en va protagonitzar una fuga. A les presons barcelonines no hi ha estat mai, però considera que ara, vist per on paren les seves amistats, és on quedarà més a prop. Al Principat pràcticament no ha rebut visites.

El reclús explica que “la meva professió és especialista en la venda ambulant, venent plantes medicinals”.

Relacionat

“Vaig decidir fugar-me per demostrar que això no és una presó de màxima seguretat”
-

Relacionat

El ‘pres fugat’ va estar dotze minuts voltant pels teulats de la Comella abans de saltar a l’exterior
L'única ocupació que se li ha conegut els darrers temps: venedor ambulant a la parada d'herbes medicinals d'un germà seu.

Relacionat

Addicte a robar
El moment de la detenció del pres, a punta de pistola.

Relacionat

La policia deté el pres fugitiu després de llançar-se al riu a Santa Coloma
-

Relacionat

Enxampat a Santa Coloma el pres fugat

Comentaris

Trending