Enxampat a Santa Coloma el pres fugat

(AMB VÍDEOS) Agents uniformats han estat controlat els vehicles que baixaven de la carretera de la Comella, diversos punts de la via pública i els punts fronterers alhora que s’ha enlairat un helicòpter per ajudar en la recerca

-
-

El fort dispositiu de recerca del pres fugat hauria donat resultat. Fa pocs minuts s'ha controlat el pres fugat a Santa Coloma, a tocar de l'establiment Viena. De moment el desplegament, que comença a baixar d'intensitat, es manté. Encara no hi ha una confirmació oficial. Agents uniformats han controlat els vehicles que baixaven dels Serradells i d’altres punts propers a la presó. Feien treure’s el casc a conductors de motocicletes i aturaven els vehicles tipus furgoneta perquè els obrin els maleters i comprovar que no hi porten ningú. El fort i ampli dispositiu, que incloïa cerques amb helicòpter, controls a les fronteres i custòdia de la via pública, ha col·lapsat diverses vies del país. 

El pres fugat hauria aprofitat l'hora del pati i el fet que estava sol per enfilar-se per un punt on el sostre queda molt a prop, al mòdul superior del centre penitenciari. La fugida s'hauria detectat 13 minuts després de les 5 de la tarda. Es tracta d'un home de 41 anys i nacionalitat espanyola amb un ampli currículum delictiu -que inclou estades en diverses presons de l'Estat espanyol- i considerat conflictiu i fins i tot perillós. De fet, en l'actualitat estava aïllat per evitar els enfrontaments que mantenia de manera habitual amb altres reclusos. Alhora, també patiria diferents malalties infeccioses, degut a la seva addicció a les drogues. Al Principat està empresonat des del juny per pressumpte delicte de furts amb força. A Espanya també tenia antecedents per aquest delicte i per delictes relacionats amb els estupefaents.En concret, el 8 de juny, poc abans de les sis de la matinada, va ser controlat dins d'un restaurant d'Andorra la Vella on hi hauria entrat forçant una porta. A més, se li va trobar monedes, joies i bosses amb aliments que procedirien de dos furts anteriors comesos la mateixa matinada, en un pis i en un altre establiment de restauració de la capital. Des de llavors, es trobava en presó preventiva. La mateixa policia ha indicat que l'home pateix problemes de salut mental i, segons ha pogut saber Altaveu, també s'hauria autolesionat fa uns dies.

L'home estava a la Comella des d'inicis de juny, quan la policia el va enxampar 'in fraganti' cometent un furt a un restaurant de Prada Ramon

L'aïllament a què estava sotmès el pres ara fugitiu consistia en tenir-lo en el mòdul de semi-llibertat, que és l'espai on a les nits acudeixen aquelles persones que han estat condemnades a dormir al centre penitenciari. Durant el dia, almenys les jornades laborables, l'home estava tot sol al mòdul. Pels volts de les cinc, quan els agents han anat a fer entrar l'intern cap a la cel·la després de l'estona d'esbarjo s'han adonat que ja no era al pati. Les fonts consultades no han sabut aclarir si mai havia manifestat la voluntat de fugir però sí que amb el seu caràcter pos sociable, altiu i xulesc evidenciava que se les sabia totes en l'àmbit penitenciari.

En estar aïllat en el mòdul superior del complex penitenciari, seria el que tenia el mur més baix. Tot i amb això al capdamunt de la paret hi ha una concertina que hores d'ara no se sap com l'home hauria aconseguit superar. En estar aïllat, no hauria pogut tenir cap mena de suport intern. El que no se sap hores d'ara si hauria gaudit d'algun suport extern. En tot cas, hi ha nombroses efectius policials recercant l'home. De fet, s'han activat tots els recursos humans disponibles al cos. La localització del reclús és el primer pas abans d'analitzar la situació i adoptar altres decisions disciplinàries.

La policia, a més de la intensa recerca que porta a terme amb efectius terrestres com aeris -amb un helicòpter equipat amb els ginys de visió nocturna que en alguns moments vola molt baix, ha sol·licitat col·laboració ciutadana per mirar de localitzat el fugat. Aixi, es demana que qualsevol persona que pugui aportar informació contacti via el telèfon 110. Els controls realitzats estan provocant algunes afectacions viàries. Especialment important és la que es registra a la sortida pel riu Runer, on s'ha arribat a registrar cues en sentit sud de fins a dos quilòmetres. També la carretera secundària de la Comella s'hi acumulen retencions de vehicles, ja que la policia hi té un control que està fent obrir gairebé tots els cotxes i camions que es volen incorporar a la general 1.

 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending