El ‘pres fugat’ va estar dotze minuts voltant pels teulats de la Comella abans de saltar a l’exterior

L’home, que actualment està al mòdul de presos penats i que compleix també una sanció disciplinària per algun dels múltiples incidents que ha protagonitzat, va arribar a seure i tot

-
-
El pres que el 29 d’octubre va fugir durant unes hores del centre penitenciari va estar-se una dotzena de minuts donant voltes pel teulat de la Comella abans de saltar a l’exterior i dirigir-se cap a Santa Coloma. De fet, les suposades anomalies en el control de vigilància -qüestió que està en certa manera sota investigació arran dels tres expedients disciplinaris oberts a tres agents- van donar-li un marge de temps molt ampli perquè pogués escapolir-se. Feia temps que José Luís Tribaldos donava voltes a la fugida i ho havia verbalitzat més d’una vegada.

De fet, ara, en el mòdul de penats ja que arran de la fugida i posterior captura va ser condemnat de manera ferma, també explica que ja té molt avançat un llibre en què suposadament exposaria tota la seva experiència de fugida. La preparació prèvia, la consumació del fet i la detenció posterior. El reclús va aprofitar l’estructura del pati del mòdul on estava internat en règim d’aïllament per poder grimpar amb una facilitat absoluta. Després va anar forçant unes frontisses i, gràcies també a la seva menudesa, va poder salvar les concertines abans de saltar damunt la terra dipositada en el remolc d’un camió estacionat a la zona.

Les imatges de les càmeres de seguretat, segons que han confirmat diverses fonts penitenciàries, haurien permès enregistrar bona part sinó tota l’actuació de l’intern. I, com a mínim, evidencien els dotze minuts que l’home va estar al teulat, on fins i tot va arribar a seure una estona. De fet, als agents que el van tornar a la Comella després de la detenció els hauria arribat a dir que ningú no podia negar que ell no tingués intenció de tornar a la presó. Que sols pretenia anar a donar un volt.

Tribaldos té diverses malalties, de caràcter mental i també d’infeccioses totes elles, en major o menor part, derivades de la seva addicció a les drogues, una addicció que manté des de molt jove i que l’ha portat a una vida de furts i robatoris que han fet que s’hagi passat molt temps entre les reixes de diversos centres penitenciaris espanyols. I des del juny passat, després d’entrar per la força en alguns establiments de restauració de la zona de Prada Ramon, a Andorra la Vella, també a la Comella.

Actualment el pres està al mòdul de penats arran de la condemna per la fugida avortada. En l’actualitat estaria complint, a banda de la condemna judicial, una sanció disciplinària per algun dels molts conflictes que ha protagonitzat al centre penitenciari. Dita sanció l’impedeix mantenir contacte amb l’exterior. No pot rebre visites ni fer trucades. S’exceptua, és clar, l’atenció jurídica i si mai fos el cas, la de naturalesa mèdica o similar.

-

Relacionat

El Sindicat de Penitenciaris reclama que el cos tingui accés a les auditories sobre la fugida d’un pres
-

Relacionat

Qüestió d’alarma
-

Relacionat

La instrucció dels expedients oberts a la presó pot derivar en l'assenyalament d'altres responsables
-

Relacionat

El vigilant de pati del dia de la fuga del pres es juga la feina amb l’expedient que li han obert

Comentaris (4)

Trending