El Sindicat de Penitenciaris reclama que el cos tingui accés a les auditories sobre la fugida d’un pres

El president de l’entitat, Sergi Teixeira, posa en relleu que “el personal ha de poder saber què ha fallat”

-
-

El president del Sindiat de Penitenciaris (SPA), Sergi Teixeira, no ha volgut pronunciar-se sobre l’obertura de tres expedients sancionadors a agents del cos després de la fugida ara fa unes setmanes d’un pres que es trobava aïllat i que va aprofitar una sortida al pati per saltar el mur. En aquest sentit, apunta que no sap exactament quines serien les faltes que s’imputarien als tres treballadors. El que sí que considera necessari és que tots els empleats del cos tinguin accés a les auditories realitzades sobre els fets per saber “què ha fallat”.

El Govern va comunicar dilluns l’obertura d’expedients disciplinaris als agents que considera principals responsables dels descuits que haurien facilitat la fugida d’un pres el passat 29 d’octubre. El reclús, que es trobava en situació d’aïllament, va aprofitar una sortida al pati per enfilar-se al mur, superar les concertines i saltant al carrer. Dels tres treballadors afectats, el qui afronta la sanció més forta és qui estava a càrrec de la vigilància del pati, al qual se li imputa una falta molt greu que, fins i tot, podria comportar la pèrdua de la feina.

Els altres dos expedientats són els agents que estaven a la sala de monitors, a qui se’ls investigarà per faltes greus. En el seu cas, el càstig podria suposar una suspensió de salari i de feina fins a un termini màxim de mig any.

Teixeira no ha volgut entrar a valorar la situació, tot argumentant que no se’ls ha informat de quines serien les faltes concretes –molt greu en un dels casos i greus en els altres dos- que haurien sustentat l’obertura dels expedients. Això sí, el que considera necessari és que les auditories realitzades, tant la interna com l’externa, puguin ser conegudes per la resta de treballadors del cos. “M’agradaria saber quins han estat els resultats” ha apuntat.

I és que, al seu entendre, “el personal hi ha de tenir accés”, tot i que, apunta, això no ha de comportar necessàriament que es facin públiques. Sí, però, que puguin ser analitzades i estudiades pels membres del cos. “Els agents hem de poder veure-les per saber què ha fallat; s’ha de saber què ha passat”, comenta.

Cal recordar que l’intern fugat està ingressat de forma preventiva i acusat de diferents furts amb força. La seva fugida es va allargar només de tres hores, ja que, després d’activar l’operació gàbia, va ser interceptat a les proximitats del pont del Prat Salit per agents la policia.

Etiquetes

Comentaris

Trending