El Govern respon formalment al Sipaag que tots els càrrecs de relació especial fan el que toca

L’executiu assegura que totes les contractacions de càrrecs de confiança han estat publicitades i s’escuda en un concepte ampli de l’assistència tècnica per defensar que compleix la llei

La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, amb la coordinadora del departament, Elisabet Almarcha, blanc de moltes de les crítiques sindicals i càrrec de relació especial.
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, amb la coordinadora del departament, Elisabet Almarcha, blanc de moltes de les crítiques sindicals i càrrec de relació especial.
El Govern considera que tots els càrrecs de relació especial que té contractats compleixen escrupolosament la llei. L’executiu ha emès una resposta a una sol·licitud genèrica presentada el 10 de desembre pel president del Sindicat de personal adscrit a l’administració de general (Sipaag), Lluís Anguita, i assegura que les contractacions de càrrecs de confiança han estat totes publicitades com la normativa obliga i s’escuda en una interpretació molt àmplia de l’assistència tècnica per concloure que tots els encàrrecs que es fan al personal de relació especial estan encabits en aquesta assistència. I que per tant, no cal anul·lar res de res perquè tot està ben fet.

El Sipaag, com ha fet també davant de la fiscalia, va alertar sobre el fet que totes les contractacions de personal de confiança no haurien estat publicades al BOPA com la llei obliga i hauria advertit que hi ha determinades tasques que estan reservades als funcionaris i que, a parer de l’organització sindical, en alguns casos, estan assumint càrrecs de confiança amb atribucions de coordinació o altres denominacions que, en el fons, acaben exercint funcions de comandament per sobre fins i tot d’alts funcionaris governamentals. Consideraven, també, que els actes promoguts o avalats per aquests càrrecs que no tindrien les atribucions o competències per dur-los a terme s’haurien d’anul·lar.

Res de tot plegat hi veu el Govern. Contra tot pronòstic, l’executiu, a través d’una resolució signada pel seu secretari general, Jordi Casadevell, s’ha pronunciat molt abans del que calia esperar. I ‘tira per terra’ tota l’argumentació sindical. Segons la resolució, “totes les contractacions de personal de relació especial del Govern estan publicades al BOPA”. Aquest punt, segons fonts sindicals, és molt qüestionable, i en el marc de l’anàlisi de la resolució que durant a terme amb els serveis jurídics, repassaran també el que ells consideren càrrecs la contractació dels quals no ha estat publicitada.

Contra tot pronòstic, la secretaria general governamental ha produït una resposta que l’organització sindical i els seus assessors legals analitzaran els propers dies

Més enllà d’això, i ja en relació amb els encàrrecs i les atribucions fetes a aquest personal de confiança, el Govern manté que les funcions assignades per la Llei de funció pública al personal de relació especial abasten no només les tasques pròpies de l’assessorament, sinó que permeten la realització de funcions d’assistència” als càrrecs que preveu la legislació. Alhora, les funcions que actualment “desenvolupa aquest tipus de personal que no puguin ser qualificades com a pròpies de la funció d’assessorament”, manté l’executiu, “es poden encabir perfectament dins el concepte més ampli d’ ‘assistència’”. I “cap de les funcions desenvolupades pel personal de relació especial dins del concepte ampli d’‘assistència’ estan reservades per la llei al personal funcionari”.

Finalment, i després de venir a dir a Anguita i al Sipaag que no cal que es posi neguitós per si hi ha una desviació de poder perquè, considera el Govern, és clar, tal desviació no hi és, acaba afirmant que “no existeix cap element ni fonament legal o normatiu que comporti que la decisió de l’administració, sostinguda en la seva capacitat d’autoorganització, d’encomanar determinades funcions d’assistència al personal de relació especial, hagi de ser anul·lada o seer considerada contrària a dret”.

Després d’aquesta resposta, que ha deixat doblement atònits els membres del sindicat (pel fet d’haver-la rebut, i pel contingut de la mateixa), els assessors jurídics del Sipaag analitzaran amb detall el que diu negre sobre blanc i el que diu entre línies la resolució per veure quina actuació es pot dur a terme si és que cal actuar d’alguna manera vist que el mateix cas s’ha posat també en coneixement del ministeri públic per tal que analitzi si veu indicis de delicte en l’atribució de competències i l’adopció d’acords per part de determinat personal de relació especial.

-

Relacionat

El Sipaag acusa el Govern de menystenir molts funcionaris per justificar la prima als forenses
El president del Sipaag, Lluís Anguita, formalitzant l'escrit al registre de la seu de la Justícia.

Relacionat

El Sipaag demana al fiscal que actuï contra els polítics que estan fent un abús dels càrrecs de confiança
-

Relacionat

Sospites que Descarrega s’intenta blindar un alt càrrec al ministeri d’Exteriors
-

Relacionat

El Sipaag demanarà a la fiscalia que aturi les intervencions il·legals dels càrrecs de confiança
-

Relacionat

Els càrrecs de relació especial de l’administració, camí de la fiscalia

Comentaris (2)

Trending