El Sipaag acusa el Govern de menystenir molts funcionaris per justificar la prima als forenses

Lluís Anguita considera que el ministre Espot “va defensar allò indefensable” davant el Consell General per justificar “un augment de salari encobert”

-
-
El sindicat que aglutina el personal adscrit a l’administració general (Sipaag) troba “vergonyós” que el Govern menystingui la feina que duen a terme molts funcionaris que realitzen guàrdia per poder “justificar un increment salarial encobert” als forenses a partir d’una prima. En la darrera sessió de control a l’executiu, el ministre d’Interior, Xavier Espot, va haver de respondre una pregunta del grup liberal en relació amb els plusos que perceben els forenses i, a parer del president del sindicat, Lluís Anguita, el responsable ministerial “va defensar el que és indefensable”.

Els forenses perceben un complement per fer guàrdia molt superior a la resta de treballadors públics, una situació que Espot va justificar per l’especificitat i perill de la feina que presten i pel fet que en ser només dos experts en medicina legal estan com aquell qui diu una setmana sí i una setmana no de guàrdia. “Cada lloc de treball i cada guàrdia té unes especificitats concretes. I cadascuna té les seves. Per defensar un augment de salari encobert va deixar els altres serveis de Govern que també fan guàrdia” com si la seva tasca no fos prou rellevant, ha exposat Anguita.

El responsable sindical assegura que la resposta donada per Espot és “una excusa barata” i està “totalment fora de lloc”. Ha recordat que hi ha molts departaments que fan guàrdies tan o més complexes que la dels forenses. “Posem el cas d’un veterinari. Com si les vaques es possessin de part només entre les 9 del matí i les 6 de la tarda”, ha afirmat metafòricament i irònicament. Tot plegat és “una falta de respecte, una vergonya i molt mala educació”.

Anguita troba, a més a més, que “és aberrant” que amb el preu fixat per cada guàrdia per als forenses puguin cobrar “mil euros més com a mínim per setmana al marge del seu salari ordinari”. I en el mateix sentit ha recordat que “una guàrdia és una guàrdia i, per tant, totes són iguals i haurien d’estar remunerades de la mateixa manera”.

Càrrecs de relació especial

El sindicalista també s’ha referit a una altra qüestió també tractada en la darrera sessió parlamentària, la referida als càrrecs de relació especial. En aquesta ocasió va ser el socialdemòcrata Pere López qui va posar la problemàtica sobre la taula. Per a Anguita, la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, “va deixar clar que estan fora de llei. Quan tu dius que robes perquè hi ha un altre que també roba és que no hi ha una explicació bona per donar. Per tant, és clar que saben que estan fora de la llei”.

 D’aquí que esperen que la fiscalia actuï amb la deguda celeritat després que el propi Sipaag els presentés, la setmana passada, un escrit de denúncia i instés el ministeri públic a adoptar una mesura cautelar de suspensió de totes les decisions adoptades pels càrrecs de confiança que ocupen llocs que la llei vigent no preveu per a contractats de relació especial.

Comentaris (3)

Trending