Els càrrecs de relació especial de l’administració, camí de la fiscalia

La directiva del Sipaag decideix no esperar la resposta a una petició feta a Govern i com que considera que s’està fent una indeguda aplicació de la llei demanarà al ministeri públic que intervingui

-
-
La junta directiva del Sindicat del personal adscrit a l’administració general (Sipaag) ha acordat portar a la fiscalia l’aplicació que el Govern està fent dels càrrecs de confiança, el personal de relació especial, i les atribucions que li està donant, en moltes de les ocasions com a coordinadors d’àrees o departaments. El sindicat actualment liderat per Lluís Anguita ha d’acabar de lligar amb els assessors jurídics la mesura acordada i assegurar-se que pot tenir camí per córrer.

La decisió s’ha pres després de veure com el recurs fet davant de l’administració pot quedar en un calaix vist l’imminent inici del període electoral. La petició es va formalitzar fa unes setmanes. El Govern té dos mesos per respondre que pot allargar encara un mes més sense obligació d’haver de respondre. En conseqüència, podria ser que tot quedés en no-res. Davant d’aquesta situació i veient que “els llocs que ocupen les persones de relació especial són irregulars en la majoria de casos” es demanarà al ministeri públic que, “en tan què defensor del poble”, analitzi la situació i si com es creu, realment s’està cometent una il·legalitat s’obligui al Govern a què repari la situació, que la resolgui.

Les fonts sindicals consultades han assegurat que entre l’administració general, en tots aquells funcionaris que no són càrrecs de confiança situats en llocs estratègics pels actuals governants, hi ha molta cremor i desencantament. “El Govern actual es pensa que la ciutadania es ruca”, han assegurat les fonts, que han explicat que el Sipaag està enviant a poc a poc pel correu intern una comparativa del que suposarà la nova Llei de funció pública respecte del text actual, amb la qual cosa, segons les fonts, molts treballadors públics “estan sent conscients ara de l’impacte que suposarà el canvi si realment s’aplica”.

I tot sembla portar a l’aprovació de la reforma laboral per als funcionaris. La modificació legislativa està prevista que s’aprovi en una sessió del Consell General maratoniana que es preveu per al 17 de gener. Dos dies abans d’aquesta sessió, el 15 de gener, és a dir, dimarts de la setmana que, la junta directiva del Sipaag ha convocat en assemblea general tots els seus afiliats i, també, tots aquells funcionaris que sense afiliació siguin components de l’administració general per avaluar quines mesures cal adoptar davant l’aprovació de la llei. I quin acte de protesta s’impulsa per al mateix dia que se celebri el plenari.

Comentaris

Trending