El SEP avala el protocol Covid del nou curs i anima a participar en el cribratge inicial

El secretari general de l’entitat, Daniel Pérez, considera que les mesures anunciades per Salut i Educació “són les esperades” i donen seguretat a tota la comunitat

Classe d'una escola.
Classe d'una escola. ARXIU

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) valora positivament el protocol anunciat tant per Educació com per Salut de cara al nou curs escolar. El secretari general de l’entitat, Daniel Perez, considera que les mesures són les esperades, tot i que no amaga l’esperança que puguin relaxar-se més endavant. També es fa una crida a participar en els cribratges, tot recordant que han de servir per donar més seguretat per a tota la comunitat educativa.

“Són mesures esperades”, ha indicat Pérez, que remarca que són “acordes a com es va acabar el curs passat”. Al seu entendre, “és lògic” iniciar el nou amb aquest protocol, que inclou l’ús de mascareta a les aules i un doble cribratge a l’inici de curs. Això sí, entén que “s’enduriran o es relaxaran en funció de les dades”.

Al seu entendre, “ens hem de refiar de les recomanacions que fa Salut”, ja que “la nostra garantia és que les emeti i que nosaltres les seguim”. Un punt que sí que considera clau, però, és la compaginació de l’ensenyament presencial i el telemàtic quan aquest acabi sent necessari. “Hem de mirar que no suposi la càrrega de treball extra pels docents que va comportar el curs passat”, apunta.

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla durant la roda de premsa d'aquest dimecres.

Relacionat

El curs començarà de manera esglaonada en tres dies, amb mascareta i cribratges

Des del SEP s’entén que, en línies generals, el desenvolupament del segon curs amb pandèmia serà “semblant” al de l’any passat. “En algunes coses hem evolucionat perquè tenim un coneixement que abans no teníem i també ens trobarem coses noves”, comenta. Un aspecte a tenir en compte, al seu entendre, és el fet que la campanya de vacunació ha avançat de forma important i encara ho farà més, sobretot a partir dels dotze anys. “Els protocols podran ser més personalitzats. S’adaptaran perquè hi ha diverses casuístiques que s’hauran d’anar analitzant”, avança.

De fet, justament per això el SEP fa una crida a tota la comunitat educativa a fer dues coses. La primera, qui pugui, vacunar-se. La segona, participar en els cribratges, tant el d’inici de curs com els que es preveuen fer de forma setmanal als professionals. “Cal que ho faci la major quantitat de gent possible”, apunta.

En aquest sentit, sobre les proves d’antígens que s’han proposat des de Salut, Pérez valora positiu el dispositiu que es desplegarà, amb l’opció d’anar al centre de vacunació o bé els Stop Labs que aniran rodant per les diferents parròquies. “S’han donat opcions molt variades perquè cada persona s’hi pugui adaptar”, defensa.

Comentaris

Trending