Els cònsols pacten situar els salaris en una forquilla d’entre 5.500 i 6.700 euros

Els responsables comunals també han mirat d’unificar criteris respecte dels consellers, però ara per ara la distància que hi ha els electes d’Andorra la Vella i els de la resta de parròquies no hauria permès consensuar cap graella

Imatge de la reunió de cònsols celebrada a Encamp el mes de març passat.
Imatge de la reunió de cònsols celebrada a Encamp el mes de març passat. Comú d'Encamp

Els cònsols del país situaran el seu salari entre els 5.500 i els 6.700 euros bruts al mes. Cada responsable comunal, és clar, podrà decidir aplicar o no la forquilla que s’ha acordat. Però, en principi, aquesta és la graella que s’ha pactat i que suposarà, si s’aplica, que els principals mandataris de la majoria de les parròquies, segurament en vista al 2025, puguin incrementar la seva remuneració més enllà de la inflació.

Malgrat que en una de les primeres reunions de cònsols d’aquest mandat celebrades ja es va posar la qüestió sobre els salaris, encara no s’ha firmat l’acta en què es va tractar el tema, segons que han assegurat fonts coneixedores del contingut de les trobades, que han explicat que mentre que hi ha acord per a la forquilla relativa als cònsols, el pacte que es va intentar trobar en relació amb les remuneracions dels consellers no hauria reeixit.ELS SALARIS ACTUALS

Salaris Comuns 2024


En aquest sentit, les fonts consultades han explicat que hi havia alguns comuns que consideraven deficient remunerats els cònsols. Malgrat que unilateralment haurien pogut aplicar una actualització dels salaris, políticament, socialment, no hauria estat ben vist. En canvi, a l’aixopluc d’una decisió col·legiada, la situació seria diferent. Per sota dels 5.500 euros bruts al mes hi ha bona part dels cònsols. De fet, només el superen Andorra la Vella i Encamp. S’hi acosten, tot i que quedant per sota, la Massana, Escaldes i Sant Julià. I Canillo, i sobretot Ordino, queden força més lluny.

Sobre els cònsols, doncs, a priori hi hauria acord. En canvi, l’entesa, malgrat buscar-la, malgrat intentar-ho, no s’hauria estès als consellers. Es va tractar la qüestió vistes les diferències de salaris, segons les fonts consultades. Però “va haver-hi un petit problema amb la disparitat entre el que cobraven la majoria dels consellers i el que cobraven en una parròquia”. 

Les fonts han preferit no especificar. Però les dades deixen clar que es tracta del comú d’Andorra la Vella, que té molt millor remunerats els consellers, especialment els de la majoria, que la situació que es dona en la resta de comuns. Per tant, caldrà veure si es torna a fer un intent d’acostament o es deixa per impossible arribar a configurar una forquilla per als càrrecs electes més enllà dels cònsols.

Etiquetes

Comentaris (36)

Trending