Arcalís modera la patacada de les estacions d’esquí per la manca de neu

(AMB VÍDEO) Pal-Arinsal ha sofert un daltabaix molt important i tampoc la suma de Saetde i Ensisa ha permès arribar a la xifra de venda de forfets obtinguda l’hivern anterior

Comentaris

Esquiadora i surfistes de neu aquest hivern a la Coma d'Arcalís.
Esquiadora i surfistes de neu aquest hivern a la Coma d'Arcalís. GRANDVALIRA

La patacada soferta aquest hivern per les estacions d’esquí degut a la manca de neu és gairebé de campionat. Bé, en el cas de Pal-Arinsal, el daltabaix és més que això i tot. I el bon comportament experimentat Arcalís sols ha permès atenuar la caiguda, que també s’ha donat en els dominis impulsors de la marca Grandvalira, que ara inclou la totalitat de l’oferta d’esquí alpí del país i tot el que s’hi mou al costat. En conjunt, la caiguda dels dies d’esquí venuts ha estat, percentualment, del 5,5%. 

Saetde i Ensisa han pogut parar el cop i els que els ha faltat ho ha compensat, pràcticament, Arcalís. A la Massana, poca cosa a fer aquest hivern. La segona temporada d’hivern amb totes les estacions d’Andorra sota la marca Grandvalira Resorts ha tancat amb un total de 2.230.604 dies d’esquí venuts, xifra que se situa lleugerament per sota respecte a les dades acumulades de la campanya passada. La manca de precipitacions en el tram inicial de la temporada i en períodes clau han afectat les xifres d’ocupació global de l’hivern, que finalment han estat un 5,5% per sota respecte a la temporada passada, en què es van registrar 2.364.359 dies d’esquí venuts entre les tres estacions de Grandvalira Resorts

Grandvalira Resorts ha tancat amb un total de 2.230.604 dies d’esquí venuts, un 5,5% per sota respecte a la temporada passada, en què es van registrar 2.364.359 dies d’esquí venuts entre les tres estacions incloses en la marca

Malgrat el lleuger descens en l’ocupació, els dominis andorrans han tornat a refermar-se com una destinació de garantia de neu gràcies a les inversions dels darrers anys en la modernització i ampliació de la xarxa d’innivació, que han permès tenir al llarg de l’hivern l’oferta esquiable més àmplia dels Pirineus i del sud d’Europa. A més, les tres estacions han conclòs l’hivern sense un sol dia de tancament total des de l’obertura oficial fins al final de temporada. 

“Les inversions que hem fet els últims anys en la millora de la xarxa d’innivació han estat clau i, juntament amb l’excel·lent feina dels equips de terreny, que novament han demostrat ser els millors especialistes en el tractament de les pistes, especialment en condicions adverses, ens han permès pal·liar l’efecte de l’arribada tardana de les precipitacions de neu”, explica el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno. En aquest sentit, cal precisar que les nevades acumulades d’aquest hivern han estat lleugerament superiors a la campanya passada, però la majoria han arribat en el tram final de la temporada. 

WhatsApp Image 2024 04 15 at 13.54.38

D’altra banda, Moreno considera que l’oferta global de les estacions andorranes també ha estat un factor que ha contribuït en positiu als resultats finals de la temporada. “El model de gestió integral de Grandvalira Resorts, tant dels remuntadors i pistes, com de les àrees de negoci de restauració, escoles d’esquí, activitats als dominis esquiables i propostes alternatives com l’après-ski, ens permet ser més resilients en temporades com aquesta, en què hem seguit creixent en despesa mitjana per client”, indica.

LLEUGER DESCENS A GRANDVALIRA

L’estació de Grandvalira ha registrat un total d’1.653.417 dies d’esquí venuts, xifra que representa una lleugera caiguda del 5,4% respecte a l’hivern 2022-2023. Cal precisar, però, que aquesta temporada ha estat de 125 dies a Grandvalira, 11 menys que la passada. La mitjana de visitants diaris a Grandvalira ha estat més elevada enguany, amb 13.228 esquiadors diaris pels 12.848 de l’hivern passat. El dilluns 12 de febrer va ser el dia amb més afluència amb un total de 23.493 persones, mentre que en el conjunt de les estacions de Grandvalira Resorts es van registrar aquell dia 32.526 esquiadors

WhatsApp Image 2024 04 15 at 13.51.28 (2)

En aquest sentit, els mercats de proximitat han tornat a tenir màxim protagonisme, tal com s’ha donat en els últims anys. Les persones provinents d’Espanya (53,6%) han tornat a ser el gruix principal dels clients de Grandvalira, però cal destacar també el bon comportament del mercat britànic i irlandès, que ha continuat ocupant una part important del client de Grandvalira, amb el 12,1%, així com el francès (9,4%). Així mateix, també ha estat rellevant el creixement en mercats estratègics com els de Llatinoamèrica, amb especial èmfasi als clients del Brasil, Colòmbia i Argentina, així com els nord-americans, especialment dels Estats Units. 

WhatsApp Image 2024 04 15 at 13.51.28 (5)
UNA IMATGE DE SOLDEU AQUEST HIVERN.

En aquest sentit, ha tingut un paper clau l’acord comercial amb Ikon Pass, el passi que dona accés a més de 50 estacions del món i del qual les estacions de Grandvalira Resorts formen part des de fa dos hiverns. Enguany s’han registrat més de 3.500 dies d’esquí per part de visitants que posseeixen aquest forfet provinent dels Estats Units. D’altra banda, l’estratègia de preus dinàmics ha continuat consolidant-se i ha portat a un creixement de les vendes pels canals online de Grandvalira del 8,51% respecte a l’hivern passat, en què ja es va registrar un augment molt important del 34,7%. 

CAIGUDA LLIURE A PAL-ARINSAL 

L’estació de Pal Arinsal ha tancat la temporada amb 377.857 dies d’esquí venuts, xifra que no assoleix els objectius plantejats a inici de temporada i que representa un descens de l’11,7% respecte a l’hivern passat. El domini massanenc ha estat afectat pels efectes de l’arribada tardana de les precipitacions de neu, així com per altres factors meteorològics com el vent, especialment al sector d’Arinsal. Cal precisar, però, que els gruixos acumulats a final de temporada han estat significativament superiors a la temporada 2022-2023. Concretament, el sector Pal ha registrat un total de 275 cm de neu acumulada, mentre que l’any anterior van ser 176 cm, i Arinsal ha rebut fins a 344 cm, pels 279 cm de la campanya passada.

WhatsApp Image 2024 04 15 at 13.51.28 (1)

Tot i que les principals precipitacions han arribat al tram final de la temporada, Pal Arinsal ha ofert un mínim del 70% de les pistes obertes durant pràcticament tota la temporada, en bona part gràcies a la producció de neu de cultiu que ha transformat 388.352 m3 d’aigua en neu i a la gran labor dels equips de terreny, que aquesta temporada han estat especialment importants. També ha estat molt rellevant l’estrena del nou telecadira Port Negre a Arinsal, el giny desembragable de 6 places de Doppelmayr que suposa el primer pas de la futura modernització del domini massanenc. Així mateix, cal destacar que en els 124 dies d’obertura de l’estació, el dia de més afluència a Pal Arinsal va ser el dilluns 12 de febrer, amb un total de 6.250 esquiadors.

WhatsApp Image 2024 04 15 at 13.51.28 (4)
PAL-ARINSAL HA ESTAT EL DOMINI QUE, DE LLARG, MÉS HA PATIT.

Pel que fa a la procedència dels esquiadors de Pal Arinsal, aquest hivern s’ha refermat el client fidel de Pal Arinsal, principalment provinent d’Espanya, amb un 47,5%, i d’Andorra, amb un 15,5%. A més, la representació del mercat britànic i irlandès en el total ha crescut, suposant el 20,6% del total de la clientela. D’altra banda, l’estratègia de preus dinàmics també han tingut un impacte positiu en les vendes online de Pal Arinsal, que han experimentat un creixement del 10,54% respecte a la temporada passada, en què ja hi va haver un augment considerable del 28,3%. 

RÈCORD ABSOLUT A ORDINO ARCALÍS

La ubicació privilegiada d’Ordino Arcalís, que permet rebre una major quantitat de gruix i conservar millor la qualitat de la neu, ha tornat a ser clau perquè el domini ordinenc hagi tornat a batre el seu rècord d’ocupació des de la seva integració a Grandvalira Resorts. Així, ha sumat un total de 210.276 passatges, que augmenten gràcies, en bona part, als esquiadors provinents d’altres estacions de Grandvalira Resorts que també han aprofitat les bones condicions d’Ordino Arcalís. L’estació assoleix els 199.330 dies d’esquí venuts, un 7,5% més que la temporada passada, en què ja va assolir xifres històriques. 

WhatsApp Image 2024 04 15 at 14.06.00UN SURFISTA DE NEU FENT DE LES SEVES A ARCALÍS AQUEST HIVERN.

El domini ha tornat a oferir la temporada més llarga dels Pirineus amb un total de 137 dies d’obertura, d’entre els quals el dia de màxima afluència va ser el dissabte 13 de gener, amb 3.565 esquiadors. Gràcies a les precipitacions de finals de novembre, l’estació va poder dur a terme una preobertura durant uns dies al sector de La Coma, essent la primera del Pirineu, i igualment ha pogut retardar el seu tancament una setmana més tard del previst.

WhatsApp Image 2024 04 15 at 13.51.28

L’estació ordinenca ha estat també la que més neu ha rebut, amb 379 cm de neu acumulada, un fet que ressalta un cop més la seva privilegiada ubicació i referma el seu prestigi com a destí que compta sovint amb la major quantitat i qualitat de neu, essent per això un referent en el món freeride. A més, la neu de cultiu també ha ajudat a mantenir l’oferta esquiable en moments clau de la temporada, oferint un mínim del 80% de les pistes obertes i en molts moments el 100%, en part també gràcies als 108.000 m3 d’aigua transformada en neu de cultiu aquest hivern.

D’altra banda, igual que les altres estacions de Grandvalira Resorts, Ordino Arcalís ha experimentat un creixement de la venda a través dels canals online, concretament d’un 17,85%. Pel que fa a la procedència dels esquiadors, Ordino Arcalís manté la gran fidelitat dels clients de proximitat, amb l’espanyol sent el més destacat amb el 68,4% del total, seguit de l’andorrà, que representa el 24,4%.

 

Comentaris (16)

Trending