La vaga tancarà cinc escoles i afectarà de “manera considerable” l’activitat lectiva al Lycée

El centre educatiu garanteix el servei de menjador i d'internat però ha anul·lat l'esquí escolar mentre que no hi haurà classes a la maternal i primera ensenyança d’Andorra la Vella, Santa Coloma, Encamp i Canillo

Comentaris

Protesta aquest dimecres al Lycée Français de Barcelona.
Protesta aquest dimecres al Lycée Français de Barcelona. SNES-FSU HORS FRANCE

El Lycée Comte de Foix ha informat que la convocatòria de vaga dels sindicats francesos per a aquest dijous pot afectar de “manera considerable” l’activitat lectiva. El centre educatiu d'Andorra la Vella, garanteix el servei de menjador i d'internat però anul·lat l'esquí escolar mentre que no hi haurà classes a la maternal i primera ensenyança d’Andorra la Vella, Santa Coloma, Encamp i Canillo (l’Associació de pares mantindrà l’esplai obert per als alumnes que vulguin anar-hi).

Els altres centres ja han habilitat els serveis mínims que permetran l’acollida dels estudiants que vagin a l’escola. Les cinc que tancaran acullen 700 alumnes de maternal i elemental. Un 60% dels docents seguiran la vaga i per ara s'ignora el seu abast al Lycée Comte de Foix.

Els vuit principals sindicats francesos han convocat una vaga i manifestacions per protestar contra la reforma de les pensions que prepara el govern de França. L'executiu està intentant convèncer la població de la necessitat d'aquesta reforma per evitar el 'dèficit' en la caixa de les pensions, que asseguren que podria ascendir als 20.000 milions d'euros l'any 2030. Tanmateix, el mateix president Emmanuel Macron no s'ha implicat tant en aquesta campanya, que, en canvi, sí que ha defensat en diverses ocasions la primera ministra, Élisabeth Borne  i els ministres d'Economia, Treball o Hisenda. 

Una docent del Lycée Français de Bangkok en la mobilització que s'ha fet aquest dimarts en aquell centre educatiu.

Relacionat

La vaga de docents francesos pot tenir un ampli seguiment

El ministre de Treball, Oliver Dusspot ha admès que espera "gent al carrer dijous", però tot i que ha reconegut el dret dels sindicats a organitzar mobilitzacions ha afirmat que no és un dret a "bloquejar" el país. En el mateix sentit s'ha expressat la diputada Aurore Bergé, líder del partit del govern a l'Assemblea Nacional, que ha assegurat que la reforma "tirarà endavant" i ha criticat que "el dret a vaga no vol dir dret al bloqueig".  Des dels sindicats i la majoria dels partits d’oposició es denuncia que els costos de la reforma recauran en les classes mitjanes i populars. Macron, que ja no disposa de majoria absoluta a l'Assemblea Nacional, s’haurà de guanyar el suport dels Republicans (dreta), l’únic grup opositor obert al projecte, per tirar-lo endavant.

El dels docents és un dels col·lectius més afectats per la reforma de les pensions a França.

Relacionat

Les escoles franceses, pendents de la repercussió entre els docents de la vaga d’aquest dijous

Un dels sectors on tindrà més incidència és el de l'educació però també el del transport. En aquest sentit, la intersindical del sector ferroviari ha anunciat que està "preparada per a la batalla" contra la reforma i ha demanat "una vaga potent". Els sindicats dels transports de París s'han mostrat ferms davant la modificació del règim especial per a 40.000 dels seus treballadors, i altres federacions també han cridat a la mobilització dels conductors d'ambulàncies, camions o autocars.

Comentaris (13)

Trending