Les escoles es blinden per la tornada

S'han protegit amb plàstic elements del pati com els tobogans, els gronxadors o els bancs, i s'extremen les mesures higièniques

Pati de l'escola andorrana de Sant Julià amb els elements coberts amb plàstic.
Pati de l'escola andorrana de Sant Julià amb els elements coberts amb plàstic. Altaveu

Els centres educatius preparen la tornada a les aules extremant les mesures de precaució a l'interior però també a l'exterior amb la proteccio total amb plàstic dels elements com ara gronxadors, tobogans, bancs o altres objectes que hi ha hagi al pati.  La tornada es farà a partir del dia 2 de juny encara que no és obligatòria l'assistència dels alumnes.

El retorn estarà marcat per les mesures per evitar el risc de contagi, com ara grups i horaris reduïts. S'haurà de guardar la deguda diligència en l’aplicació de les mesures de prevenció del contagi establertes pel Govern, i en concret: és necessària la utilització de la mascareta per accedir al centre; cal mantenir una distància de seguretat entre persones de com a mínim dos metres; es limita la capacitat a un terç de la cabuda màxima dels espais i les aules; es limita a cinc persones, amb inclusió dels docents; i cal disposar en tots els espais i aules de gels hidroalcohòlics per rentar-se les mans. 

Una de les mesures claus per evitar el risc de contagi implicarà una entrada i una sortida esglaonada dels centres, per evitar acumulacions de persones. Els nens hauran d’arribar sí o sí amb mascareta. L'estona del pati serà també objecte d'una especial vigilància per part del personal educatiu i caldrà programar activitats o jocs tenint en compte que no es podran fer servir els elements habituals. Les mesures són les mateixes que s'estan fent per a la guarda d'infants.

Etiquetes

Comentaris

Trending