La Casa d’Areny-Plandolit comptarà amb hologrames

És un sistema immersiu que ampliarà l'oferta del museu als visitants segons es va informar durant la reunió del Consell Assessor del Patrimoni Cultural (CAP)

Els jardins exteriors de la casa-museu d'Areny-Plandolit.
Els jardins exteriors de la casa-museu d'Areny-Plandolit. Toni Solanelles

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha informat els membres del Consell Assessor del Patrimoni Cultural (CAP) que s’està preparant un sistema immersiu, a partir d’hologrames, que s’instal·larà al cap de casa de la Casa d’Areny-Plandolit. Aquesta nova activitat immersiva del museu es presentarà properament al públic i ampliarà, d'aquesta manera, l'oferta. Un holograma és un negatiu fotogràfic (transparent) impressionat a conseqüència de la interferència de dos feixos de llum coherents i que, il·luminat i observat adientment, reprodueix una imatge en relleu de l’objecte fotografiat.

Riva, ha encapçalat la cinquena reunió de l’any del CAP que ha tingut lloc a l’Arxiu Nacional d’Andorra. Durant la trobada de l’òrgan consultiu, s’ha informat del procés i dels detalls de la candidatura de Les festes de l’os del Pirineu que es va inscriure el 29 de novembre passat a la Llista representativa del Patrimoni cultural immaterial de la Unesco durant la 17a sessió del Comitè Intergovernamental de la Unesco que va tenir lloc a Rabat (Marroc).

Així mateix, durant la reunió, s’ha informat els membres de l’estat de dos projectes estratègics del ministeri de Cultura: l’ampliació de l’edifici de l’Hotel Rosaleda per ubicar-hi l’Arxiu Nacional d’Andorra i el Relat històric del país; pel que fa a aquest últim, s’ha presentat la web a través de la qual tots els ciutadans podran accedir al relat.

Finalment, s’han analitzat les bases de les subvencions destinades a la implantació de mesures de conservació integrada, conservació i restauració, manteniment i millora del patrimoni cultural d’Andorra amb l’objectiu de modificar-les i actualitzar-les per a la convocatòria de 2023.

Etiquetes

Comentaris

Trending