Quatre dels 20 autors que participaran al festival es desplaçaran a Andorra la Vella, el 3 de maig, per explicar com es construeix una trama novel·lesca. El Black Mountain Bossòst, va néixer el 2017 fruit d'una iniciativa de Leer o Morir, un col·lectiu de vuit autors de gènere, catalans, madrilenys i andalusos, i que va triar Bossòst com a capital per la raó que és el lloc de residència del promotor, José Luís Muñoz.
Concebut inicialment com un festival de novel·la estrictament negra, amb els anys ha anat obrint les portes a altres gèneres com és l'eròtic, i a part de tertúlies estrictament literàries també programa cicles temàtics de cinema, convoca un premi anual de novel·la negra i organitza audicions d' òpera. En total, una trentena d'activitats que es reparteixen entre Bossòst i Vielha, i que han anat creixent amb el festival, que en les primeres edicions s'allargava només durant un cap de setmana i que ja s'estira fins a una setmana sencera, més la jornada andorrana, aquest any.
La iniciativa va sortir de la seu de l'Institut Cervantes a Tolosa i es va acabar de tancar durant la inauguració de l'antena andorrana del Cervantes, el febrer passat amb la visita del director de l'Institut a Tolosa, Juan Pedro de Basterrechea. L'edició d'enguan retrà homenatge a dos escriptors traspassats l’any passat, el basc Fernando Marías i la madrilenya Almudena Grandes, que va situar a l’Aran 'Inés y la alegría'.
Comentaris