Andorra acollirà quatre escriptors del Black Mountain Bossòst el 3 de maig

El Principat serà subseu d'aquest festival de novel·la negra que comptarà amb autors com Imma Chacón, Alejandro Gallo, Gabriel Monte Vado, Sebastià Bennassar, i Carlos Quílez

Cartell del festival.
Cartell del festival. Altaveu

L'ambaixada espanyola a Andorra, es convertirà el 3 de maig en subseu del Black Mountain Bossòst, el festival de novel·la negra que des del 2017 té lloc en aquesta localitat aranesa i que començarà el 25 d'abril. Entre els autors que participaran en el certamen hi ha Imma Chacón, Alejandro Gallo, Gabriel Monte Vado, Sebastià Bennassar, i Carlos Quílez.

Quatre dels 20 autors que participaran al festival es desplaçaran a Andorra la Vella, el 3 de maig, per explicar com es construeix una trama novel·lesca. El Black Mountain Bossòst, va néixer el 2017 fruit d'una iniciativa de Leer o Morir, un col·lectiu de vuit autors de gènere, catalans, madrilenys i andalusos, i que va triar Bossòst com a capital per la raó que és el lloc de residència del promotor, José Luís Muñoz.

Concebut inicialment com un festival de novel·la estrictament negra, amb els anys ha anat obrint les portes a altres gèneres com és l'eròtic, i a part de tertúlies estrictament literàries també programa cicles temàtics de cinema, convoca un premi anual de novel·la negra i organitza audicions d' òpera. En total, una trentena d'activitats que es reparteixen entre Bossòst i Vielha, i que han anat creixent amb el festival, que en les primeres edicions s'allargava només durant un cap de setmana i que ja s'estira fins a una setmana sencera, més la jornada andorrana, aquest any.

La iniciativa va sortir de la seu de l'Institut Cervantes a Tolosa i es va acabar de tancar durant la inauguració de l'antena andorrana del Cervantes, el febrer passat amb  la visita del director de l'Institut a Tolosa, Juan Pedro de Basterrechea. L'edició d'enguan retrà homenatge a dos escriptors traspassats l’any passat, el basc Fernando Marías i la madrilenya Almudena Grandes, que va situar a l’Aran 'Inés y la alegría'.

Etiquetes

Comentaris

Trending