Cinca es torna a rentar les mans en relació a la responsabilitat del bloqueig de la renda variable a BPA i Vall Banc

Comentaris

Cinca es torna a rentar les mans en relació a la responsabilitat del bloqueig de la renda variable a BPA i Vall Banc
Cinca es torna a rentar les mans en relació a la responsabilitat del bloqueig de la renda variable a BPA i Vall Banc

El ministre de Finances i portaveu governamental, Jordi Cinca, s’ha tornat a rentar les mans, una vegada més, en relació amb la impossibilitat d’operar amb renda variable (i amb dòlars) els clients de Vall Banc. I també els de Banca Privada d’Andorra (BPA), encara que en aquest darrer cas la trava és total i per altres qüestions. Cinca ha assegurat que el bloqueig “no té res a veure amb les institucions andorranes ni amb el regulador”. El titular de Finances no s’ha aventurat a dir quan quedarà resolt el problema. Això sí, ha insistit que “en les properes setmanes s’aconseguirà” el desbloqueig.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres d’aquest dimecres, molt encarat a adjudicacions vinculades a obres, amb l’increment de la tarifa elèctrica (2% en el cas de la domèstica) i a una modificació del reglament del joc, a Cinca se li ha demanat per la solució per als clients de Vall Banc i BPA que tenen renda variable. Primer se li ha demanat per terminis. El ministre ha afirmat que “és molt agosarat posar dates” i s’ha ratificat en què “ja vaig dir que estava convençut que estem en la recta final. En les properes setmanes s’aconseguirà en la mateixa línia i els mateixos preceptes” amb què s’hauria anat recuperant l’operativa amb la resta de productes.

Quan se li ha demanat si tem el Govern una allau de plets de clients que per culpa del bloqueig siguin ‘víctimes’ de la Llei d’intercanvi automàtic de dades fiscals, és quan el titular de Finances ha assegurat que “no serien les autoritats andorranes les que tindrien cap responsabilitat”, donant per fet que no tem accions malgrat que ha deixat clar que no és un entès en temes legals. 

No obstant això, ha insistit que el problema és un contracte privat entre BPA i el dipositari, en aquest cas Credit Suisse. I que el desbloqueig “depèn del dipositari”. I que es durà a terme “o no en base a les condicions que creguin adients demanar”. En aquest sentit ha deixat clar que les condicions s’exigiran a BPA. I malgrat circumscriure-ho tot plegat en l’òrbita privada, el ministre no ha pogut pas amagar que actualment el propietari del banc intervingut és l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB).

Comentaris

Trending