Líders en joc de toc

L’FC Andorra encapçala, i a més amb contundència, el rànquing d’equips de LaLiga Smartbank que més passades han completat a la primera volta, amb prop de 12.400, seguit de l’UD Las Palmas (11.857) i l’Eibar (9.496)

El debut de l’FC Andorra a Segona Divisió -o a LaLiga Smartbank, si ho prefereixen- ha causat sensació. L’estil de l’equip d’Eder Sarabia ha generat crítiques positives i admiració. I, també, ha estat acompanyat de bons resultats. El joc de toc i de possessió tricolor s’ha pogut implementar, fins i tot davant els ‘cocos’ de la categoria. I les estadístiques així ho evidencien. És l’equip amb més passades en la primera volta i tres dels seus jugadors estan lideren també aquesta faceta des del punt de vista individual.

Així es constata si es miren les dades oficials de LaLiga. En el capítol de passades, l’Andorra és l’equip que més comptabilitza en els primers 21 partits del campionat. Els de Sarabia n’han acumulat fins a 12.398. És a dir, 590 per duel, de mitjana. Manté una còmoda diferència al capdavant d’aquesta peculiar classificació.

Els tricolors Vilanova, Mika Mármol i Aguado estan entre els jugadors de Segona que més passades han completat en aquests primers 21 partits de campionat

En segon lloc es troba un altre equip que aposta també pel joc de control i possessió: l’UD Las Palmas de Francisco Javier García Pimienta. Per tant, un tècnic que també té l’ADN Barça al seu cos. Els canaris, campions d’hivern, acumulen un total d’11.857 passades. 564 per partit. Qui tanca el podi és, justament, el segon classificat: l’Eibar. Els d’Ipurua, però, encara no arriben a la barrera de les 10.000 passades. Es queden amb 9.496.

 A la part oposada del rànquing se situen tres equips. L’SD Huesca només ha fet 6.124 passades. Una mica per sobre, amb 6.188, es troba el Racing de Santander. I amb 6.238 es troba el Lugo.

El lideratge en aquest aspecte també arriba de forma individual. Entre els cinc jugadors de LaLiga Smartkbank amb més passades completades hi ha tres tricolors. Al capdamunt de tot, Adrià Vilanova, amb 1296. En tercera posició, hi és Mika Mármol, amb 1.207. I Aguado és el quart, amb 953.

En tercera posició s’ha colat el jugador del Las Palmas Eric Curbelo (1.222). Això sí, amb un punt a tenir en compte. Mentre que Aguado ha jugat només 17 partits -aquí entren les rotacions habituals de Sarabia- el migcampista del quadre canari ha disputat els 21 duels de la primera volta. Per tant, la diferència, en gran part, s’explica pel fet d’haver participat en més encontres.

Queda clar, doncs, que l’Andorra ha canviat de categoria -la Primera Federació per LaLiga Smartbank-, però no la seva filosofia de joc. Vol guanyar des de la possessió i el control, tenint la pilota i sent dominador. Per ara, i malgrat la mala ratxa del final de la primera volta, no es pot negar que el pla funciona. L’equip se situa molt per sobre del descens -complint, per tant, l’objectiu marcat de consolidar-se a Segona- i, a més, ho fa amb bones sensacions que, però, caldrà confirmar en la meitat de campionat que resta per jugar. A partir del dia 7... més.

Comentaris

Trending