Gàbia per al carterista

Ingressa a la presó un delinqüent comú habitual a qui se’l va deixar sortir de la presó l’estiu passat amb expulsió inclosa perquè es pogués tractar a Espanya d’una malaltia i que mentre es buscava l’atracador de la gasolinera se’l va localitzar un altre cop al país

És pel cap baix la quarta vegada que entra a la presó. I va ser la primera -i única, retencions de trànsit a banda- ‘víctima’ de l’‘Operació Gàbia’ que es va activar divendres al punt del migdia per intentar trobar l’atracador de la gasolinera del nou vial d’Encamp. Ell havia robat abans a Encamp, també, en una perruqueria, per ser exactes. I abans havia protagonitzat altres furts en establiments d’Andorra la Vella. Ara passa dels seixanta, està sord com una tàpia, és andalús i des de ben jove que s’ha dedicat a cometre petits furts. Carteres durant molts anys.

Des de l’estiu passat no hauria d’haver estat al Principat. Se’l va deixar sortir de la Comella -com ja havia passat uns mesos abans- perquè es pogués sotmetre al tractament que necessita per una malaltia que pateix i que ha de fer a Espanya perquè dit procediment mèdic no es pot seguir al Principat. L’autorització per sortir del centre penitenciari va anar acompanyada d’una expulsió. Aquest divendres, però, se’l va enxampar essent al país quan no hi havia de ser i, d’aquí, que hagi hagut de tornar a entrar a la Comella.

Un dels locals on està reconegut que l'home hi va furtar diners, a la recepció.

Relacionat

Carterista professional ‘busca’ expulsió per tornar a Màlaga

Al 2008 ja hi va fer estada per unes quantes carteres, la seva ‘professió’ predilecta. I durant nys no se’n va saber res fins que al desembre del 2020, en plena pandèmia, se’l va enxampar a Ca l’Ivo, a Sant Julià, intentar pispar una bossa de mà. Aquella enxampada va permetre descobrir que era l’autor d’altres petits furts que hi havia hagut durant les setmanes prèvies. Això li va valdre l’internament penitenciari, el primer d’aquesta segona fase.

Una imatge de l'interior del centre penitenciari.

Relacionat

L’home que necessita la presó per viure

Va estar-se un bon temps a la presó mentre avançava la seva causa i se l’enjudiciava. Suposadament, volia que se’l condemnés en ferm per sol·licitar el trasllat cap a un centre penitenciari proper a la seva Màlaga originària. L’abril de l’any passat se’l va alliberar, per primer cop, perquè pogués acudir al tractament mèdic que necessitava. Però encara no un mes i mig després se’l va tornar a detenir. Havia aprofitat l’hora de dinar de les dependentes d’una perruqueria encampadana per entrar-hi discretament (l’establiment estava entreobert) i posar mà a la caixa. Literalment.

La perruqueria on ha tingut lloc l'intent de furt.

Relacionat

La reacció de dues treballadores evita un furt en una perruqueria i permet detenir el lladre

Però les treballadores, que eren a la rerebotiga, van reaccionar d’allò més bé i el van mig retenir. Un agent del servei de circulació, primer, i la policia, després, hi van acabar de fer la seva. L’home, menut, dèbil, no va oposar gaire resistència. Tornaria a la Comella una temporada fins que el van convidar expulsió sota el braç inclosa a posar-se en mans dels metges. Va tornar a incomplir l'ordre donada. La història es repeteix. La roda continua. I el ‘pobre home’ torna a la gàbia.

Comentaris (5)

Trending