CiutadanTs, amb T, i no la ratlli

Les paperetes electorals de la formació massanenca contenen un falta ortogràfica producte d’un error en l’elaboració del material per part del GovernLa junta electoral assegura que la butlleta serà vàlida perquè no porta a confusió però si algú l'esmena passarà a ser automàticament nul·la

En el procés de disseny i confecció de les paperetes electorals, una tasca que correspon al Govern, es va produir un error en la de Ciutadans Compromesos. En una de les aparicions de la denominació a la butlleta, el nom de la formació massanenca conté un error ortogràfic: CiutadanTs s’hi escriu amb una T que no hi va. La junta electoral ha assegurat que no hi ha problema. El problema serà un altre: si algú introdueix a l’urna una papereta de CiutadanTs Compromesos amb la T sobrera esmenada o ratllada el vot serà considerat nul.

Quan van sortir d’impremta les butlletes, ningú de Govern no es va adonar de l’error i va ser la candidatura massanenca qui es va donar de la situació quan les va rebre. La formació encapçalada als comicis per Carles Naudi va comprovar que l’error no hagués estat seu. I en constatar que, efectivament, ells havien escrit bé el nom de la candidatura, van demanar al Govern si era possible retirar les paperetes i tornar-les a imprimir. L’executiu va preferir no fer-ho atès que ja havien estat enviades les paperetes del vot per correu.

Per compensar-ho, per dir-ho d’alguna manera, el secretari general del Govern, Jordi Casadevall, va elevar una consulta a la junta electoral que ha resolt que tot i l’error, el nom de CiutadanTs Compromesos (CC) amb T inclosa no condueix a cap confusió i, per tant, que les butlletes, amb la falta ortogràfica, es poden considerar vàlides. En canvi, si algú, per fer la gràcia, suprimeix la T de la manera que sigui (imaginin algú que hi posi Tippex), la papereta i el vot seran considerats nuls.

Davant d’això, del posicionament de la junta electoral, el Govern mateix va emetre aquest divendres una comunicació recordant a tothom que qualsevol papereta ratllada, esmenada, tatxada, no ja la de CiutadanTs Compromesos, serà considerada nul·la i aquell vot no serà, per tant, tingut en compte.

Comentaris (4)

Trending