Successos

Un error de càlcul en els treballs de l’esllavissada talla la principal línia de connexió internacional d'Andorra Telecom

La perforació del cableja, un 'backup' instal·lat la dècada de 1990, va afectar anit parcialment les connexions d’Internet durant unes tres hores

Altaveu

La precipitació amb què sovint s’està treballant, producte de la complexitat de la situació, i també la improvisació amb què de vegades s’actua va portar anit els tècnics a errar en els càlculs abans de fer un forat emmarcat en les obres de segurització que s’estan fent a la zona de l’esllavissada de la parcel·la ‘La Portalada’. Total es va acabar tallant una de les principal línies de connexió internacional d'Andorra Telecom i això va tenir afectació en les connexions telemàtiques, amb Internet com a principal referent.

L’afectació, segons algunes fonts, hauria estat parcial. Però va durar unes tres hores. Si no es va notar en excés, segons altres fonts, és perquè malgrat tractar-se d'un denominat 'backup' d'una notable transcendència, ja hi ha una connexió més recent. El cablejat, que s'hauria col·locat al lloc a la dècada de 1990, es va haver de refer gairebé ‘fil per fil’.

La incidència hauria tingut lloc, en hores exactes, entre les 6 de la tarda, quan es té l'evidència que s'ha 'punxat' un cable, i les 9 de la nit, encara que no va ser fins a mitjanit que es van donar per totalment finalitzat el restabliment de la connexió. Segons les fonts consultades hi havia un decalatge d’un parell de metres entre on s’havia de foradar i on suposadament passava la línia (o a l’inrevés). Però s’hauria errat en l’assenyalament del punt on s’hauria de foradar i d’aquí la incidència.

Comentaris

Toni
3.

I el que ens espera, aixo son els primers simptomes solament ... preparem els ciris, ara que arriba la diana de Meritxell, que falta Gens faran.

  • 5
  • 1
I què més
2.

Quin gran país que tenim! hi ha alguna cosa que funcioni? entre la deixadesa dels nostre Govern i Comú de St. Julià posant en perill vides humanes, la 'xapussa' que han fet per obrir la carretera i tothom mangant diners, és per sentir-se avergonyit d'aquesta Administració. Ara, a sobre, ningú havia pensat q per allà passava una línia telefònica important, quants cracs junts....

  • 10
  • 4
Teatre
1.

I així, nets meus, va començar a fer-se l'aeroport. Va caure una muntanya, un altra i un altra fins que varem fer espai a les 6 pistes d'aterratge de l'aeroport Andorrarra-Leclerc. Jajajaja. Riure per no plorar!!!!

  • 40
  • 1

Comenta aquest article