Una enquesta pronostica un empat tècnic entre DA i PS a la nacional i deixa cinc parròquies en l’aire

Fins a tres formacions -SDP, Andorra Sobirana i Units pel Progrés- podrien quedar fora de l’arc parlamentari i només dues circumscripcions territorials -Canillo i la Massana- tindrien color segur

Altaveu

Demòcrates i Partit Socialdemòcrata obtindrien un suport molt equivalent en la circumscripció nacional. De fet, una enquesta elaborada per la consultora ‘Time Consultant’ i publicada aquest dilluns pel digital català ‘elnacional.cat’ dibuixa un escenari d’empat tècnic a cinc escons. DA veuria trontollar la majoria de què disposa actualment en els comicis de diumenge que ve i l’arc parlamentari quedaria molt fragmentat. Això sí, la composició final del Consell General dependria de la circumscripció territorial: fins a cinc parròquies estan en l’aire.

El sondeig, finalitzat una setmana abans de l’inici de la campanya i que ha enquestat 680 persones amb dret a vot, preveu una participació d’un 74%. En tot cas, la consulta deixa entreveure que hi haurà més participació que fa quatre anys. L’estimació de vot a partir de la intenció directa recollida en l'enquesta seria del 34,1% per a DA;  el 30,2% per al PS; el 16,2% per a Liberals; 8,6 per a Terceravia; 3,8 per a Progressistes-SDP; 2,9% per a Andorra Sobirana (AS), i 1,2% per a Units pel Progrés d'Andorra (UPA). De donar-se aquesta estimació, fins a tres forces quedarien fora del Consell. Ni Josep Roig, ni Eusebi Nomen, ni Alfons Clavera no aconseguirien representació.

 

Quant a la circumscripció nacional, el repartiment de consellers que fa l’enquesta publicada per ‘elnacional.cat’ és el següent: 5 escons per a DA i 5 també per al PS. Liberals n’aconseguiria 3 i Terceravia un de sol. Si hi ha equilibri entre demòcrates i socialdemòcrates a nivell nacional, a nivell parroquial podria passar el mateix, tot i que el sistema electoral fa que per molta pugna que hi hagi, si totes les parròquies acaben caient d’un mateix cantó, el resultat final quedi clarament diferenciat quant als escons.

 

Sia com vulgui, el sondeig atribueix una victòria segura de DA a Canillo i un triomf també garantit de Ciutadans Compromesos (CC) a la Massana. A partir d’aquí, la resta de parròquies estarien molt equilibrades. Segons el que es desprèn de la consulta de ‘Time Consultant’, quatre de les parròquies estarien disputades entre demòcrates i ‘d’Acord’, la coalició territorial entre socialdemòcrates i liberals. ‘d’Acord’ tindria un lleuger marge a Andorra la Vella i Escaldes, mentre que aquesta situació afavoriria a DA a Encamp i Ordino. En tot cas, a tot arreu molt igualat, com a Sant Julià, on en aquest cas la disputa, segons el sondeig, estaria entre Unió Laurediana-Terceravia i ‘d’Acord’.

Comentaris

Clinic
8.
La consultora del digital Crónica Global. ¿No hase falta desir nada más! HAHAHA
  • 2
  • 8
Vot pel canvi
A Ordino prou DA,cal evitar una majoria absoluta que ja va donar aquesta parròquia a les ùltimes eleccions parlamentaries,i mal favor van fer els ordinencs al pais.Fa riure i pena sentir aquest cònsola favor de la majoria aixó Sr.Mortés no es Democràcia es dictadura pura ja ho hem vist en el seu mandat.Ordinencs a votar pel canvi.
En resposta a Vot pel canvi
A Ordino prou DA.
7.

Paradoxal el Sr.Mortés parla i es diu Demòcrata i defensa a mort una majoria absoluta i amb l'actual sistema electoral pot arribar amb només un 36% de vots.

  • 14
  • 0
Vot pel canvi
6.

A Ordino prou DA,cal evitar una majoria absoluta que ja va donar aquesta parròquia a les ùltimes eleccions parlamentaries,i mal favor van fer els ordinencs al pais.Fa riure i pena sentir aquest cònsola favor de la majoria aixó Sr.Mortés no es Democràcia es dictadura pura ja ho hem vist en el seu mandat.Ordinencs a votar pel canvi.

  • 18
  • 1
Jajajajaj
5.

DA a Canillo amb Bonell??? Me parto!!!! Algú de Soldeu la votarà?

  • 16
  • 1
Penos
4.

Aquesta enquesta no se la creu ningu!!!!

  • 11
  • 6

Comenta aquest article