Societat

Pares d’alumnes del col·legi Janer lamenten la “persecució” del comú en la sortida dels escolars

Els progenitors i acompanyants dels menors lamenten que se’ls multi sense miraments per estacionaments puntuals, que ja admeten que anòmals, que fins ara es toleraven

Altaveu

Pares d’alumnes del col·legi Janer d’Andorra la Vella denuncien “l’assetjament” i la “persecució” a què se senten sotmesos pel comú de la capital, que hauria ordenat, suposadament i a parer del col·lectiu dels progenitors dels escolars, ser implacables amb els cotxes als quals fins ara se’ls permetia aparcar puntualment de forma irregular a la rampa que va des del centre escolar fins al cementiri de Santa Coloma. D’uns dies ençà, però, s’estan posant multes o obstaculitzant dit estacionament.

Els pares denunciants de la situació han lamentat la “manca de sentit comú” i “tolerància” per part de la corporació de la capital. I la “falta de respecte i el comportament desmesurat” que mostren alguns agents de circulació. Alhora, posen de relleu que serien propietaris de la zona “amb capacitat d’influir sobre el comú i la cònsol o alguns consellers” els qui haurien demanat a la institució parroquial exercir les prerrogatives en matèria de circulació sense contemplacions.

Les mateixes fonts han admès que els estacionaments puntuals que es feien fins ara, concentrats entre les 16.45 i les 17.15 hores són irregulars, anòmals, però que sempre s’havien tolerat en el moment de recollir els escolars. Les fonts consultades han assegurat que tots els pares són conscients que “per fer-ho bé s’hauria d’estacionar a l’aparcament comunal dit del Cedre” però que, a banda que hi ha poques places, encara és menor la rotació que hi ha ha. 

En aquest sentit, han remarcat que en aquest indret sí que s’aplica molta més permissivitat tot i que hi ha algunes places que semblen més “un aparcament privat” -perquè sempre hi hauria els mateixos cotxes i sense moure’s durant hores i hores- que no pas un espai per facilitar l’estacionament i la mobilitat públiques.

Comentaris

Un altre Pare
10.
És un desgavell i és perillós, fruit de la incompetència o indiferència dels responsables del Comú i de Transport Escolar.

El Comú: Cal tancar la circulació durant els 30 minuts que dura l'entrada/sortida del col·legi perquè un dia un cotxe es desfrenarà o un camió atropellarà algú. Si jo fos, no dormiria pensant en aquesta responsabilitat moral, civil i penal.

Transport Escolar: Una part important del transit és degut a la seva incapacitat de permetre que els nens tinguin certa flexibilitat per utilitzar diferents línies d'autobús segons el dia de la setmana. Sí, ja sé, que això és feina, i és més fàcil dir que no a tot... però no obligarien als pares a anar a recollir els nens per portar-los a activitats extraescolars.
  • 14
  • 0
Laura
9.

No podem estacionar els pares, pero si que poden pujar camions de la formigonera que hi ha darrera dels magatzems del comu. No son mes perillosos si es desfrenessin???? Pero a la general si que poden parar els cotxes en doble fila per recollir els seus fills a la guarderia comunal, o cotxes davant de comelec que estan fent compres. O tots moros o tots cristians.

  • 8
  • 2
Meri
8.
Puntualment vaig a buscar al meu fill els divendres. Surto de la feina a les 16h i ja baixo directament al Janer per veure si tinc SORT i puc aparcar, la qualcosa es IMPOSSIBLE, ni al parking ni a les zones verdes ni enlloc. Dono mil voltes per aparcar bé. Finalment he hagut de demanar al senyor dels vehicles SKODA si em deixaria posar el cotxe davant el seu taller, i molt amablement aquest senyor no ha tingut mai cap problema en deixar-me aparcar.
No entenc pq no ens deixen aparcar a la rampa del cementiri. Sempre s'ha aparcat allà i no hi ha hagut mai cap problema. Crecque tallar el carrer als vehicles tampoc sería la sol.lució.
Em queda pensar que s'esta prohibint per un tema recaudatori.
  • 7
  • 3
Tatiana
7.

Que hi tallin la circulacio de vehicles. Com a tot arreu.

  • 6
  • 5
Marc
6.

Que tanquin el carrer i s'ha acabat el problema. Jo pujo a peu cada dia.

  • 7
  • 6

Comenta aquest article