Protocol lila

El punt lila és un espai que s’ubica a festes i concerts per sensibilitzar a la població sobre la violència sexual, així com per atendre a la víctima. En cas de detectar la comissió d’un delicte, a Andorra hi ha definit el protocol que s’ha d’activar perquè la víctima sigui atesa per les autoritats i professionals corresponents

Protocol lila

La violència sexual comprèn qualsevol acte que atempta contra la llibertat sexual i la dignitat d’una persona. Per fer front a aquesta problemàtica, Andorra compta amb un espai de sensibilització i atenció: el punt lila. Es tracta d’una carpa dinamitzada per professionals que s’ubica a festes, concerts i altres activitats d’oci i entreteniment.

En cas de detectar que s’ha comès un delicte, a Andorra hi ha definit un protocol a seguir perquè la víctima disposi d’un suport policial, mèdic, psicològic i jurídic; aquest darrer en cas que volgués tramitar una denúncia. Però, a un país petit, on les persones es coneixen, la víctima pot sentir-se molt vulnerable en el moment d’explicar els fets i donar el nom de la persona agressora.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending