Víctor Naudi podria ser l’home SDP dins de la llista demòcrata a Escaldes

Els ‘taronja’ sí que estan disposats a pactar amb els progressistes i els han ofert el número 5 de la candidatura mentre el PS segueix pendent de la resposta de Gili i liberals es mou per intentar fer candidatura

-
-

Demòcrates per Andorra (DA) ha descartat ja un pacte a Escaldes-Engordany amb Liberals, però amb Progressistes-SDP sí que podria haver una entesa per integrar algun representant d'aquesta segona formació a la llista que, tret de sorpresa de darrera hora, encapçalaran Miquel Aleix i Núria Barquín. Una de les opcions que es barallen per entrar a la candidatura, de número 5 i, per tant, elegible en cas de victòria electoral, seria el de l’exconseller general i exministre Víctor Naudi. Els moviments a la parròquia, a més, també passen per un PS que continua esperant quina és la decisió final de Rosa Gili i per uns liberals que miren de buscar persones i suports per poder presentar-se en solitari.

Quan falten tres dies i escaig per arribar al punt límit de presentació de les llistes, a Escaldes hi ha encara molts fronts oberts –després de quedar tancat l’intern de DA sobre si calia o no pactar amb els liberals-. Un cop s’ha imposat la voluntat del sector més afí a Toni Martí de deixar de banda els ‘blaus’, no es tanca, però, la possibilitat de buscar una aliança amb SDP que passaria per oferir-los un lloc a la candidatura, el 5. Un dels noms que es baralla per aquesta posició és el de Naudi.

Víctor Naudi va ser un dels fundadors de l’agrupació que lidera Jaume Bartumeu. És, de fet, un home de confiança de qui fou cap de Govern entre 2009 i 2011. En aquell Govern, llavors del PS, va ser ministre d’Interior. Posteriorment, encara a la formació vermella, va ser un dels suports claus de Bartumeu, amb qui va abandonar el partit després de l’escissió. Va ser, per tant, un dels fundadors d’SDP i, ja a les generals del 2015, va liderar la llista nacional, entrant al Consell General, on es va mantenir fins a finals de la passada legislatura.

Fons d’SDP han admès que han parlat amb DA dins d’un procés d’escoltar “a tothom” i valorar com es pot aconseguir “la llista més plural” per poder “treballar per la parròquia. També asseguren que no hi ha cap decisió en ferm i que “tot està obert”. Fins i tot, afirmen, la possibilitat d’acabar presentant una llista en solitari per a la qual, asseguren, tenen prou efectius.

Pel que fa als demòcrates, i a l’espera de tancar o no l’entesa amb SDP, van avançant en l’arrodoniment de la llista. Una nova incorporació és Enric Castellet García, fill de qui fou director d’RTVA, que, en cas de triomf, podria liderar un nou departament específic per impulsar avenços tecnològics tant al comú com a la parròquia.

El PS no desfulla la Rosa

Pel que fa a la resta de forces que aspiren a ser presents a les paperetes del 15 de desembre, el que està clar és que el PS presentarà llista. Amb qui al capdavant, encara no se sap. Rosa Gili té la proposta –arriscada, tot s’ha de dir- de deixar el Consell per intentar lluitar pel consolat. Seria un nom potent, al qual podria acompanyar l’actual consellera comunal Cèlia Vendrell, i que, així es pensa des del partit segons apunten les fonts consultades, podria fer tremolar els ciments ‘taronges’. La proposta fa dies que està feta i, malgrat que en algunes declaracions la mateixa interessada ho ha descartat, la margarida, on en aquest cas, Rosa, encara no està del tot desfullada. Per completar la llista, vagi o no l’ara parlamentària, els socialdemòcrates tenen prou múscul –els bons resultats a les generals han impulsat la participació de gent al comitè-.

Pel que fa als liberals, un cop confirmat el ‘no’ de DA –una negativa que encara courà més si s’acaba confirmant l’entesa amb SDP-, estan movent cel i terra per intentar ser presents als comicis. Una de les opcions amb què es treballa és mirar de configurar una llista blanca però han de trobar persones que la vulguin integrar i, a més, les signatures necessàries per a poder ser validada. A contrarellotge, l’objectiu no es preveu senzill.

Rosa Gili tindria decidit quedar-se al Consell General.

Relacionat

El PS treballa en una llista pròpia a Escaldes comptant que Gili es queda al Consell
Gili i Vendrell, durant la campanya de fa 4 anys.

Relacionat

Gili-Vendrell, el tàndem desitjat d’un PS escaldenc que no preveu pactes
Lorena Jordana, al mig, en la recollida dels premis Martí i Pol.

Relacionat

DA tanca el ‘fitxatge estrella’ de Lorena Jordana a Escaldes
-

Relacionat

El tàndem demòcrata Miquel Aleix-Núria Barquín tanca la porta a cap aliança amb Liberals a Escaldes

Comentaris (3)

Trending