El PS treballa en una llista pròpia a Escaldes comptant que Gili es queda al Consell

El principal maldecap que té la formació hores d’ara és trobar qui lideri el projecte, donant per fet que l’actual consellera Cèlia Vendrell no anirà almenys al davant i tampoc Valentí Closa

Rosa Gili tindria decidit quedar-se al Consell General.
Rosa Gili tindria decidit quedar-se al Consell General.
Després de donar-hi moltes voltes i encara que no ho ha comunicat oficialment, si no hi ha un gir de 180 graus durant la setmana que ve, la consellera socialdemòcrata Rosa Gili declinarà la possibilitat de liderar el PS a les comunals del desembre i el partit ja treballa en l’elaboració d’una llista pròpia i, en principi, en solitari, malgrat que pretén eixamplar la base.

Gili havia fet alguns contactes en vista a poder configurar una candidatura amb el seu perfil. Hi havia algunes persones compromeses que ho estaven sols en el cas que la consellera general decidís fer el pas de deixar l’activitat legislativa i llançar-se a l’arena comunal. D’aquí que no estigui sent fàcil la confecció de la llista. De fet, el que no és senzill, el que essencialment quedaria per tancar prioritàriament, segons les fonts, és qui acabarà liderant la candidatura.

Les fonts consultades han descartat la continuïtat al capdavant de la llista de l’actual consellera de la minoria comunal Cèlia Vendrell. Que no lideri el grup no vol dir, per ara, que Vendrell quedi totalment al marge de la candidatura. No és això. Tampoc no es preveu que se situï al capdavant de la llista el màxim responsable del comitè parroquial socialdemòcrata Valentí Closa.

Mirant d’empènyer la llista ‘independent’ d’Ordino

Els socialdemòcrates estan treballant a totes les parròquies però en diferents formats. A Sant Julià, per exemple, miren de fer part de la plataforma que es voldria enfrontar a Unió Laurediana. El PS és un dels impulsors d’una llista blanca que es mira de construir a Ordino. De fet, els socialdemòcrates són l’única formació d’abast nacional que promouen aquesta candidatura que, ara per ara, continuaria sent liderada per dues persones que, d’una manera o altra, en algun moment o altre, han estat vinculats a Liberals: Èric Bartolomé i Sandra Tudó.

Malgrat que el projecte estaria avançant bé, ni molt menys la seva presència als comicis del 15-D està garantida. S’estaria mirant d’integrar gent de terceravia a la plataforma malgrat que terceravia en principi ha descartat sumar-se a altres projectes i el que pretén és que siguin altres persones o forces que es vinculin a ells. D’altra banda, també incomoda la insistència d’Enric Dolsa de voler concórrer als comicis, encara que tampoc no és gens clar que l’excònsol acabi obtenint els suports necessaris per poder-se presentar.

Comentaris (3)

Trending