El tàndem demòcrata Miquel Aleix-Núria Barquín tanca la porta a cap aliança amb Liberals a Escaldes

L’exconseller general accepta el repte de liderar un equip que es renovarà de forma molt important respecte de l’actual majoria comunal

-
-
Demòcrates i liberals no aniran junts a Escaldes. Era l’escenari més plausible, però ara ja es definitiu. El comitè demòcrata escaldenc i la majoria comunal han tancat un tàndem com a candidats a cònsols format per l’experimentat Miquel Aleix i l’exconsellera de Cultura Núria Barquín. Els dos han donat el vistiplau a la proposta rebuda i ara començaran a configurar un equip que es preveu força renovat respecte del de fa quatre anys i que ha comandat aquest darrer mandat la corporació.

Fa unes tres setmanes que els demòcrates escaldencs estaven treballant amb l’opció finalment consolidada després que la candidat inicialment preferida, la consellera de Finances Núria Gómez, tanqués qualsevol porta a presentar-se. De fet, Gómez ni tan sols anirà a la candidatura. Davant d’aquest escenari, i vist també els ‘requisits’ de l’excap de Govern Toni Martí, Aleix era pedra angular del projecte. L’exconseller general tanca molts cercles a Escaldes. Però també és cert que imatge de renovació no ofereix.

La idea dels demòcrates és, en cas de triomf electoral, que Miquel Aleix assumeixi un paper altament institucional i que al seu entorn tingui un equip altament capacitat i jove per poder impulsar el comú des de totes les bandes. Barquín ja seria una mena de contrapès. Tots dos disposaran, almenys, de l’experiència adquirida els darrers quatre anys per Jordi Vilanova i Laura Lavado, els dos consellers actuals que segur que formaran part de la candidatura. Ara mateix ni Núria Gómez ni Esteve Vidal, almenys, no repetirien. Tampoc està clara la participació de Sandra Tomàs o Salomó Benchluch.

Les diverses fonts consultades han assegurat que el duet Aleix-Barquín tanca els cercles dels demòcrates escaldencs i que no hi ha cap dubte que és impossible cap entesa amb els liberals. A nivell d’Escaldes no hi ha cap mena de sintonia i així s’hauria deixat dit a la direcció estatal del partit, que haurà de veure com capejar la sintonia davant el pacte de Govern establert a tres bandes a Prat de la Creu. També és cert, asseguren les fonts, que la direcció capitanejada per Jordi Gallardo és molt més flexible que els comitès parroquials.

Les fonts demòcrates consultades han recordat que fa quatre anys l’equip que en aquell moment capitanejaven Trini Marín i Marc Calvet van haver de batre’s amb nombroses (tres més) candidatures i que la jugada no els va pas sortir malament. Per tant, DA a Escaldes no descarta pas que Liberals acabi presentant una llista pròpia o s’acabi integrant en alguna plataforma que ara mateix no està ni molt menys clara.

Comentaris (6)

Trending