DA tanca el ‘fitxatge estrella’ de Lorena Jordana a Escaldes

L’economista, que treballa actualment a la Secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals, seria la substituta de Núria Gómez al capdavant del departament de Finances

Lorena Jordana, al mig, en la recollida dels premis Martí i Pol.
Lorena Jordana, al mig, en la recollida dels premis Martí i Pol.

Un cop designats Miquel Aleix i Núria Barquín com a candidats a cònsol major i menor a Escaldes-Engordany i tancat el ‘no’ a un pacte amb Liberals, Demòcrates (DA) se centra a completar la llista per aconseguir una candidatura de garanties. Un dels fitxatges ‘estrella’ que podria ocupar un lloc predominant és el de l’economista Lorena Jordana, que apuntaria a seure al capdavant d’un departament clau per a la corporació com és el de Finances.

El risc de trencament que planava sobre el comitè ‘taronja’ a Escaldes entre els partidaris d’ampliar a la parròquia el pacte de Govern amb liberals –liderats per Xavier Espot- i aquells contraris –on la figura preeminent era Toni Martí- s’ha esvaït. L’entesa entorn dos noms de consens, Miquel Aleix i Núria Barquín i el fet que finalment s’hagi deixat clar que la llista ‘taronja’ anirà en solitari ha refredat els ànims. Ara, però, toca acabar de completar la candidatura.

I es vol que no només els dos primer siguin candidats atractius. Per això, un dels noms que es voldria tenir com a fitxatge estrella és el de Jordana. Tot i tenir ja 28 anys, el seu currículum professional és potent i inclou més d’un any treballant a la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIFAND) i des del novembre del 2016 està a Govern, actualment adscrita a la Secretaria d’Estat per Afers Financers Internacionals.

Jordana es presentaria com un nom potent disposat a agafar un dels departaments claus del comú escaldenc, el de Finances. I és que aquest quedaria orfe de responsable, ja que els darrers anys ha estat sota el comandament de Núria Gómez, que ja ha avisat que prefereix fer un pas enrere i deixar la primera línia política.

A la llista també estan confirmats els noms de dos actuals consellers comunals. És el cas de l’actual responsable d’Esports, Jordi Vilanova, i de Laura Lavado, a càrrec del departament de Joventut.

Comentaris (4)

Trending