Turisme vol deixar embastat el nou contracte amb Cirque du Soleil i que decideixi el futur Govern

El ministre Jordi Torres considera que l’actual terreny compleix les necessitats de la companyia canadenca i passa al comú, com a llogater de la parcel·la, la pilota sobre si cal enderrocar l’antiga seu del COEX

Un dels moments de 'MUV'.
Un dels moments de 'MUV'. ALTAVEU MÈDIA

Andorra Turisme preveu treballar, un cop acabi l’actual edició, sota el títol de ‘MUV’, en el futur contracte amb Cirque du Soleil, per garantir la continuïtat més enllà del 2023. Ara bé, l’acord es deixaria embastat i seria el Govern que sortís de les eleccions qui prengués la decisió. El ministre, Jordi Torres Falcó, ha donat a entendre que, si és per ell, no hi hauria cap dubte. A la vegada, ha defensat que l’actual terreny d l’espectacle és l’adequat. En tot cas, si cal enderrocar l’antiga seu del COEX, la decisió hauria de ser, ha comentat, del comú, actual llogater de la parcel·la.

Les declaracions sobre el futur de l’antiga seu del servei de conservació de carreteres contrastes amb les que va fer divendres el director d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, que va apuntar la necessitat d’enderrocar-lo per no estar tant “encaixonats”. No és aquesta, però, l’opinió de Torres Falcó. De fet, el ministre ha donat a entendre que no es plantegen cap canvi d’ubicació. “Sabem que el comú el continuarà tenim disponible”, ha recordat.

I, per tant, l’edició 2024 de Cirque du Soleil, sigui quin sigui el seu títol, anirà de nou just davant de Govern. Torres ha donat per bons “els ajustos” que s’han fet a la zona de la parcel·la més propera a l’edifici administratiu. Bons... i suficients. “Aquest any, amb la carpa, tots els artistes s’han adaptat”, ha assegurat. A banda, ha apuntat que, en qualsevol cas, la decisió no dependria ni d’Andorra Turisme ni de l’executiu. “Qui té llogat el terreny és el comú”, ha recordat.

Recta final del muntatge.

Relacionat

El Cirque aixeca el teló amb tres de cada quatre entrades reservades

De fet, el mateix director de la companyia, Stephane Lefebvre, també ha donat el seu vistiplau a l’espai. “És suficient. Apropiat. Hem pogut treballar bé”, ha afirmat.

Pel que fa a la continuïtat de la companyia canadenca més enllà del 2023, any en què finalitza l’actual contracte, el ministre ha deixat clar que la voluntat és tornar a comptar-hi. Almenys si es manté l’actual color polític. “Començarem a treballar un cop acabem aquest espectacle i la nostra idea és deixar-ho tot ben encarrilat perquè qui vingui prengui la decisió”, ha explicat, tot argumentant que “no podem deixar lligats futurs governs”.

No ha amagat que, si és Demòcrates per Andorra qui segueix a l’edifici administratiu, la idea seria tancar un nou contracte. “Són una marca de referència i no crec que tingui sentit canviar si segueixen amb els estàndards dels darrers anys”, ha comentat.

Torres ha volgut recordar que la trajectòria del Cirque a Andorra és d’èxit. Així, l’edició del 2019, la d’abans de la pandèmia, va aplegar 103.000 espectadors. A més, en totes les edicions, l’ocupació mitjana ha estat del 97%. “Enguany, volem arribar al mateix índex”, ha apuntat, tot remarcant la novetat que totes les entrades, aquest cop, són de pagament. Les de peu, això sí, amb un preu simbòlic. En cas d’assolir aquest objectiu, el nombre d’assistents a les diferents sessions se situaria, novament, entorn dels 100.000.

Preguntat sobre el recinte multifuncional, ha admès que, encara, no hi ha novetats. “Seguim treballant i analitzant les dues ubicacions”, ha apuntat. És a dir, Comunal i Margineda. “Hi ha temes tècnics, legals i d’altres tipus que hem d’avaluar bé abans de decidir”, ha justificat.

Reportatge gràfic d'Eduard Ros i Alba Baro (Altaveu Mèdia)

Comentaris (4)

Trending