Les declaracions sobre el futur de l’antiga seu del servei de conservació de carreteres contrastes amb les que va fer divendres el director d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, que va apuntar la necessitat d’enderrocar-lo per no estar tant “encaixonats”. No és aquesta, però, l’opinió de Torres Falcó. De fet, el ministre ha donat a entendre que no es plantegen cap canvi d’ubicació. “Sabem que el comú el continuarà tenim disponible”, ha recordat.
I, per tant, l’edició 2024 de Cirque du Soleil, sigui quin sigui el seu títol, anirà de nou just davant de Govern. Torres ha donat per bons “els ajustos” que s’han fet a la zona de la parcel·la més propera a l’edifici administratiu. Bons... i suficients. “Aquest any, amb la carpa, tots els artistes s’han adaptat”, ha assegurat. A banda, ha apuntat que, en qualsevol cas, la decisió no dependria ni d’Andorra Turisme ni de l’executiu. “Qui té llogat el terreny és el comú”, ha recordat.
De fet, el mateix director de la companyia, Stephane Lefebvre, també ha donat el seu vistiplau a l’espai. “És suficient. Apropiat. Hem pogut treballar bé”, ha afirmat.
Pel que fa a la continuïtat de la companyia canadenca més enllà del 2023, any en què finalitza l’actual contracte, el ministre ha deixat clar que la voluntat és tornar a comptar-hi. Almenys si es manté l’actual color polític. “Començarem a treballar un cop acabem aquest espectacle i la nostra idea és deixar-ho tot ben encarrilat perquè qui vingui prengui la decisió”, ha explicat, tot argumentant que “no podem deixar lligats futurs governs”.
No ha amagat que, si és Demòcrates per Andorra qui segueix a l’edifici administratiu, la idea seria tancar un nou contracte. “Són una marca de referència i no crec que tingui sentit canviar si segueixen amb els estàndards dels darrers anys”, ha comentat.
Torres ha volgut recordar que la trajectòria del Cirque a Andorra és d’èxit. Així, l’edició del 2019, la d’abans de la pandèmia, va aplegar 103.000 espectadors. A més, en totes les edicions, l’ocupació mitjana ha estat del 97%. “Enguany, volem arribar al mateix índex”, ha apuntat, tot remarcant la novetat que totes les entrades, aquest cop, són de pagament. Les de peu, això sí, amb un preu simbòlic. En cas d’assolir aquest objectiu, el nombre d’assistents a les diferents sessions se situaria, novament, entorn dels 100.000.
Preguntat sobre el recinte multifuncional, ha admès que, encara, no hi ha novetats. “Seguim treballant i analitzant les dues ubicacions”, ha apuntat. És a dir, Comunal i Margineda. “Hi ha temes tècnics, legals i d’altres tipus que hem d’avaluar bé abans de decidir”, ha justificat.
Reportatge gràfic d'Eduard Ros i Alba Baro (Altaveu Mèdia)

Cues per accedir al recinte.

Buscant la localitat assignada.

Un dels DJ ja a punt.

Expectació entre el públic.

Un dels números de 'MUV'.

Les acrobàcies aèries tornen a ser protagonistes.

Dos 'dansaires' per sobre de l'escenari.

Un altre moment de l'espectacle.

Acrobàcies metres per sobre terra.

Més artistes sobre l'escenari.

Un altre dels números de 'MUV'.

Noves acrobàcies al cel.

Artistes sobre l'escenari.

Comentaris (4)