El cas del contrabandista acusat de robar un cotxe de lloguer arriba ‘amb polèmica’ al Superior

L’advocat defensor ha presentat uns documents el mateix dia de la vista, fet que ha emprenyat considerablement el tribunal i la fiscalia

Una imatge de l'accés principal de la nova Seu de la Justícia.
Una imatge de l'accés principal de la nova Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Si el cas ja era polèmic, la vista d’aquest matí no s’ha quedat enrere. L’advocat del contrabadista acusat del robatori d’un cotxe de lloguer ha demanat l’absolució del seu client i ha presentat al Tribunal Superior uns documents per acreditar la seva innocència just al començament del judici. En aquestes circumstàncies, el fiscal ha advertit que podria demanar la cancel·lació de la vista, però finalment ha optat per donar un cop d’ull a les proves abans de dur a terme la seva argumentació.

Els fets van tindre lloc l’any 2016. L’home va deixar el cotxe com a pagament a un venedor de joies, a Lleida. L'acusat va explicar que li va fer un paper perquè els pogués utilitzar tot i les reticències del venedor en tractar-se d'un vehicle amb matrícula andorrana. Per la seva part, l’empleat de l’empresa de lloguer de vehicles va argumentar que va tenir notícia de l'afer quan el va visitar la policia per demanar-li informació. Després d’això, va viatjar a Lleida per recuperar el cotxe i llavors, el venedor de joies li va manifestar que pensava convençut que el vehicle era propietat de l’acusat.

fa

Relacionat

El fiscal demana dos anys de presó pel robatori d'un cotxe de lloguer

El processat va declarar que no tenia cap intenció de robar un cotxe “i menys un Seat Toledo, perquè tinc tres cotxes, quatre, cinc o onze”. A més, va recordar que es dedicava al contraban i va qualificar de falsos els testimonis del treballador de la botiga de cotxes de lloguer i del venedor de joies. En referència al primer va afirmar que “si arribo a estar al seu costat, ens hauríem abraçat, no sé per què ha dit que no em coneix”, i del segon que “és el meu soci en el contraban”.

Durant aquella vista, la defensa va manifestar que el seu client no havia comès cap delicte ni cap apropiació perquè no hi havia rebut que ho demostrés i la fiscalia va sol·licitar dos anys de presó ferma i el pagament de 6.035,96 euros en concepte de responsabilitat civil. Finalment, el Tribunal de Corts va confirmar la condemna que es va demanar per part del ministeri fiscal.

Comentaris

Trending