El fiscal demana dos anys de presó pel robatori d'un cotxe de lloguer

Petició d'una responsabilitat civil de 6.035 euros mentre que la defensa demana l'absolució perquè el delicte d'apropiació no queda acreditat amb les proves

Comentaris

fa
fa Altaveu

El Tribunal de Corts ha jutjat un home per un presumpte delicte major d'apropiació indeguda per robar un cotxe de lloguer l'any 2016. La físcalia sol·licita una condemna de dos anys de presó ferma i el pagament de 6.035,96 euros en concepte de responsabilitat civil.  La defensa n'ha demanat l'absolució al·legant que el delicte d'apropiació no queda acreditat amb les proves i els testimonis presentats per l'acusació pública.

El cotxe l'havia deixat com a penyora a un venedor de joies com a pagament d'una mercaderia a Lleida. L'acusat ha explicat que li va fer un paper perquè els pogués utilitzat tot i les reticències del venedor en tractar-se d'un vehicle amb matrícula andorrana. Llogava els cotxes sempre en el mateix lloc i amb unes circumstàncies atípiques. No donava el seu nom autèntic (el coneixien per Lluís), va llogar un cotxe amb el carnet de conduir d'una amiga i un altre amb el passaport de la seva parella en aquell moment. No hi havia rebuts, contractes, ni regulatitat en els pagaments. Han testimoniat la seva exparella, l'amiga que coneixia de sortir a ballar a les discoteques que va deixar el carnet de conduir, un empleat de l'empresa de lloguer de vehicles i el venedor de joies.

L'empleat ha explicat que va tenir notícia de l'afer quan el va anar a veure la policia per demanar informació. Va viatjar amb un company a Lleida per recuperar el vehicle que tenia algun desperfecte i un problema de bateria o d'alternador. Tot i això el van poder posar en marxar i tornar a Andorra. Abans, el venedor de joies, segons ha declarat, havia mostrat la seva sorpresa perquè estava segur que el cotxe era propietat de l'acusat. "Em va dir que m'emportés el seu cotxe i que en un parell de dies tornava per pagar-me les joies".

L'acusat, actualment a la presó, ha dit que no tenia cap intenció de robar un cotxe "i menys un Seat Toledo, perquè tinc tres cotxes, quatre, cinc o onze". Ha recordat que es dedica al contraban "que abans era una activitat legal i ara no entenc perquè no ho és" i ha qualificat de falsos els testimonis del treballador de la botiga de cotxes de lloguer i del venedor de joies. En referència al primer ha afirmat que "si arribo a estar al seu costat ens hauríem abraçat, no sé perquè ha dit que no em coneix", i del segon que "és el meu soci en el contraban".

La defensa ha manifestat que el seu client no ha comès cap delicte, ni cap apropiació perquè no hi ha rebuts. "Va llogar i va anar pagant".

Etiquetes

Comentaris

Trending