Terceravia mou fils per fer llista a la Massana

La formació considera que el pacte entre CC i DA trenca el consens existents dins la plataforma parroquial i vol presentar una alternativa

-
-

Ciutadans Compromesos podria, finalment, tenir rival a les comunals de la Massana. I, de fet, seria un contrincant ben conegut perquè sortiria de dins mateix de les seves files, concretament d’aquells més afins a Terceravia. La formació estaria movent fils per mirar de presentar llista a les eleccions i, com apunten les fonts consultades, un dels motius és l’aliança de l’agrupació parroquial amb Demòcrates per Andorra (DA).

Semblava que a la Massana el camí queda net i diàfan per a Ciutadans Compromesos, un cop tancat l’acord per anar conjuntament amb DA i conegut que el PS renuncia a presentar candidatura. Però encara hi ha una opció que els electors massanencs disposin almenys d’una segona opció el 15 de desembre. I aquesta podria venir de Terceravia.

Segons ha pogut confirmar Altaveu, s’està treballant per presentar una candidatura. Dins del partit, on hi ha moltes persones que van ser fundadors de la plataforma parroquial ara farà vuit anys, existeix un malestar important amb els seus antics companys. I és que no es veu amb bon ulls l’acord per entrar a formar part del Govern tripartit i, encara menys, que ara es tanqui un acord per anar conjuntament amb els ‘taronja’ a les comunals. De fet, es considera que això és gairebé una “traïció” al pacte assolit internament abans de les generals, pels quals ni DA ni Tercera Via van fer llista territorial apartant-se per deixar via lliure a una candidatura de consens dins de CC.

Les fonts consultades han volgut recordar que, ara farà vuit anys, la plataforma es va crear com una agrupació d’àmbit netament parroquial, fet que ara fa incomprensible el seu salt a nivell nacional. També es posa en relleu que “es va muntar per anar contra DA”, quan els ‘taronja’, en el marc de les negociacions per fer candidatura a les comunals del 2011 van intentar força un “consolat bicèfal”. En canvi, lamenten, “ara tots són un” i s’ha perdut “la coherència”, ja que “tothom s’està bellugant per la cadira”.

Davant d’això, els membres de Tercera Via a la Massana estan treballant en una llista de la qual, per ara, no han transcendit possibles integrants. El que es té clar és que no es plantegen aliances amb altres forces amb qui, en canvi, puguin enfrontar-se a altres parròquies, fet que descartaria el PS. En tot cas, s’està obert a parlar amb independents perquè la voluntat és que, a nivell de totes les llistes que pugui presentar la formació, hi hagi “coherència, rigor i serietat”.

Comentaris (8)

Trending