Els veïns desallotjats de l’edifici del Pas cremat trigaran un parell de mesos a poder tornar

El restaurant de la primera planta i la botiga de la planta baixa haurien de poder ser operatius abans però la inundació arran de l’aigua usada pels bombers és important

La teulada de l'edifici afectat.
La teulada de l'edifici afectat.

Els quatre ocupants que hi havia a l’edifici del carrer Major del Pas de la Casa que aquest mitjanit passada ha sofert un foc de xemeneia que ha acabat afectant bona part de les estances superiors de l’immoble no podran tornar al seu domicili, de lloguer, fins d’aquí un mes i mig i dos anant bé. Els habitatges han de ser reformats pràcticament en la seva integritat atès que entre el foc, el fum i l’aigua han quedat força malmesos.

Hores d’ara, tres dels veïns desallotjats estan ubicats en un hotel, del cost del qual se’n farà càrrec almenys inicialment l’assegurança, i un quart s’hauria traslladat a casa d’uns amics. Es dóna el cas que a l’edifici hi viuen algunes persones més però just ara estaven fora, de vacances. Arran de l’incendi, tots els subministraments han estat almenys temporalment clausurats. I les estances dels pisos, que ocupen la segona planta i una mena de dúplex, han quedat molt malmeses, perquè essencialment estaven construïdes a base de fusta revestit de planxa o placo segons el cas.

Bombers treballant en l'extinció de l'incendi.

Relacionat

Set pisos, un restaurant i una botiga resulten malmesos per foc o aigua en l’incendi del Pas

El foc que es va originar inicialment a la xemeneia va enganxar-se després a la teulada, en la seva estructura de fusta, i ha anat consumint parts de l’immoble. Dels pisos. Els veïns han perdut una part dels seus objectes personals. Ja sigui pel foc, pel fum, per l’aigua o per l’actuació que van haver de fer els bombers per obrir-se camí, des d’aparells electrònics a roba s’han fet malbé. Sortosament, de danys personals no n’hi va haver. En cap moment va estar en risc la vida de les persones.

Les obres de reforma dels habitatges, força petits en general, trigaran entre un mes i mig i dos segons que ha explicat el representant de la propietat als inquilins, segons les fonts consultades. Des de bon matí, totes les parts eren conscients que ni avui ni els propers dies no podrien retornar a casa. Hauran de buscar un lloc provisional on estar-se. La intenció de la propietat seria reocupar els llogaters afectats una vegada els habitatges estiguin en condicions.

EL RESTAURANT I LA BOTIGA

Quant a la botiga que hi ha a la planta baixa i el restaurant de la primera planta, caldrà veure quan poden reobrir. En els dos casos, el seu principal maldecap és l’afectació que han sofert els locals producte de la mullena. De l’aigua llançada pels bombers per sufocar el foc. En principi, no hi ha cap més afectació. Sí que en el cas del restaurant és clau, també, que sigui reparada la xemeneia.

Una captura de pantalla on es veu el foc.

Relacionat

Un foc de xemeneia crema el teulat d’un edifici al Pas de la Casa

És en aquest punt on es va originar tot plegat. De fet, aquest diumenge ja hi va haver una primera intervenció dels bombers cap a 2/4 de 3 de la tarda pel que va ser, estrictament, el foc de xemeneia. Es va donar per extingit i resolt però no es va parar compte que el foc va continuar cremant en somort per l’estructura de fusta del teulat fins que, finalment, a les 11 de la nit, la flama va esdevenir viva i es va deixar notar. A partir d’aquí, tot el dispositiu i la repercussió i afectació posterior.

Comentaris (1)

Trending